Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na utrci

Bianchi operiran, ali se još uvijek bori za život!

Jules Bianchi
Foto: James Moy/Press Association/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, GP1
05.10.2014.
u 18:14

- Vozač nije pri svijesti, vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu jer helikopter ne može letjeti u ovakvim uvjetima. U ovim trenucima ne možemo ništa više reći. Obavijestit ćemo vas čim budemo mogli - potvrdio je FIA-in predstavnik za medije Matteo Bonciani.

Vozač Marussije, 25-godišnji Jules Bianchi uspješno je operiran i samostalno diše nakon što je zadobio teške ozljede glave na Velikoj nagradi Japana u formuli 1. Francuz je sedam krugova prije kraja izletio u zavoju broj 7 gdje je nesreću par trenutaka ranije imao Sauberov Adrian Sutil, a cijeli splet događaja kasnije je uzrokovao crvenu zastavu te na kraju i prekid utrke. Jules Bianchi u kritičnom je stanju odvezen Mie University Hospital vozilom hitne pomoći umjesto helikopterom i hitno je operiran.

Pilot Marussije još se uvijek bori za život, pišu svjetski mediji, a više informacija iz bolnice bi se trebalo doznati u ponedjeljak.

Prema Sutilovim riječima, Bianchijev bolid sudario se s traktorom koji je trebao odvući njegov oštećeni Sauber. FIA je potvrdila da je Jules bez svijesti prevezen u bolnicu vozilom hitne pomoći budući da zbog loših vremenskih uvjeta to nije bilo moguće učiniti helikopterom.

Otac Julesa Bianchija potvrdio je za France 3 da je njegov sin zadobio ozljede glave i da je u kritičnom stanju. Auto Motor und Sport piše da je od siline udarca cijela lijeva strana Bianchijeve Marussije potpuno uništena uključujući roll bar. Jedan od očevidaca rekao je da nikada nije vidio toliko oštećen bolid.

- Vozač nije pri svijesti, vozilom hitne pomoći prevezen je u bolnicu jer helikopter ne može letjeti u ovakvim uvjetima. U ovim trenucima ne možemo ništa više reći. Obavijestit ćemo vas čim budemo mogli - rekao je FIA-in predstavnik za medije Matteo Bonciani.

- U tom zavoju bilo je dosta vode a kiša je počela sve više padati, vidljivost je bila sve slabija. Sljedeći krug kada su mahane žute zastave Jules je prišao zavoju i imao isto proklizavanje kao i ja. Više manje to je bila ista nesreća, ali posljedice su drugačije. Traktor je došao odvući moj bolid i onda se sve to dogodilo - rekao je Adrian Sutil nakon utrke.

Zabrinutost su izrazili i ostali vozači.

- Ne razmišljam više o utrci već o svom kolegi. Dobio sam neke informacije i čini se vrlo ozbiljno. Nadam se najboljem - riječi su Nice Rosberga.

- Jako sam zabrinut za Julesa. Po mom mišljenju utrku smo startali prerano, a završili prekasno. Vrištao sam na radio pet krugova prije sigurnosnog automobila da je previše vode na stazi, bilo je opasno - rekao je Massa koji je bio ljut na suce i način na koji su kontrolirali utrku kada je kiša počela sve više padati u zadnjim krugovima utrke.

>> Više pročitajte na GP1.hr

>> Hamilton slavio u kišnom Japanu, Bianchi bez svijesti prebačen u bolnicu

Komentara 1

OB
ObrenM
22:25 05.10.2014.

Za ovu nesrecu najkrivlji je organizator,jer su pocinili vise gresaka.Prije svega su zakasnili sa prekidom trke radi neregularnih uvjeta(poplavljena staza),a oni su se rukovodili sa onom:"Kruha i igara".Nadalje,vozacima su napravili " medvjedju uslugu " uklanjanjem vozila dok trka traje.Trebale su samo crvene zastave,a piloti bi se bolje snasli u izbjegavanju ostecenog vozila nego dizalice.Na kraju ce biti kriv vozac,a ne beskurpulozni lovci na krvavi novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije