Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Svjetski smo doprvaci, ali među 100 najskupljih igrača liga petice nema Hrvata

Kylian Mbappe
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
13.06.2019.
u 17:03

Na vrhu tog popisa je mlada francuska zvijezda Kylian Mbappé. Igrač PSG-a vrijedi 252 milijuna eura. Kylian Mbappé je na meti madridskog Reala

Granice vrijednosti nogometaša pomiču se iz sezone u sezonu. Švicarski institut CIES, koji se bavi nogometnom statistikom, u novom istraživanju objavili su popis od 100 najskupljih nogometaša najjačih europskih liga.

Na vrhu tog popisa je mlada francuska zvijezda Kylian Mbappé. Igrač PSG-a vrijedi 252 milijuna eura. Kylian Mbappé je na meti madridskog Reala.

Kylian Mbappe
1/5

Želi li kraljevski klub dovesti Francuza trebat će posegnuti duboku u novčanik. Mbappé ima ugovor s PSG-om do 2023., a njegova cijena neće biti ispod 200 milijuna eura. Trener Zinedine Zidane želi mladu francusko zvijezdu dovesti već ovog ljeta, ali onda barem dogodine.

Na drugom mjestu je Mohamed Salah iz Liverpoola (219,6 milijuna eura), a treći je Raheem Sterling iz Manchester Cityja (207,8). Za njima slijede Lionel Messi iz Barcelone (167,4), Jaydon Sancho iz dortmundske Borussije (159,4).

Popis najskupljih nogometaša te njihovo rangiranje ovisilo je i godinama igrača. Tako je recimo 34-godišnji Cristiano Ronaldo tek na 20. mjestu, a njegova je vrijednost 118 milijuna eura.

Dvije godine mlađi Lionel Messi procijenjen je na 167,4 milijuna eura. Vrijednost nekada najskupljih igrači na svijetu pada iz godine u godinu...

Među deset najvrjednijih igrača čak su trojica iz europskog prvaka Liverpoola (Salah, Mané i Firmino).

Zanimljivo, među 100 najvrjednijih nogometaša s tog popisa nema niti jedan igrač svjetskih doprvaka Hrvatske.

Popis najskupljih igrača pogledajte OVDJE.

>> Pogledajte što je izbornik Dalić rekao nakon poraza od Tunisa

Komentara 10

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
18:03 13.06.2019.

slučajna država, slučajni doprvaci

TH
than
17:32 13.06.2019.

Pa normalno da je ovisilo o godinama igrača. Stariji igrači su skloniji ozljedama i imaju eventualno još nekoliko sezona u nogama. Koji to naš mlađi igrač može upasti u top 100 ? Messi i Ronaldo su iznimka što se tiče godina, jer oni sa sobom "dovlače" i sponzore.

JO
josip
21:16 13.06.2019.

znaci ipak nije koliko para toliko muzike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije