Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Šimić

Bez ozljeda bio bi najbolji svih vremena

'za sport        11.1.99 milano-inter-venezia 6:2 - dario simic I RONALDO snimio sinisa hancic'
''
15.02.2011.
u 17:53

Bivši suigrač Ronalda o njegovu odlasku: Bio je zaigran i djetinjast, uvijek spreman za šalu, ali i vrlo korektan, prisjetio se Šimić dana s Ronaldom

Nogomet će odsad gledati samo na televiziji, na tribinama, no više ga neće igrati, zbog bolesti je odlučio povući se. Jedan od najvećih napadača svih vremena, Ronaldo, otišao je u mirovinu.

Ne treba ga se sjećati po nekoliko posljednjih godina, bio je načet bolešću i zato više nije bio igrač kakvog ga se treba sjećati, velik i čudesan. Mnogi njegovi golovi i majstorski potezi ostat će zauvijek zapisani, ostat će u sjećanju njegove velike utakmice.

I uživo ga je bilo lijepo gledati, moć i znanje, lakoća zabijanja golova. Imali smo čast biti na finalu Kupa Uefe 1998. u Parizu, na Parku prinčeva. Svoje je čuvare, igrače Lazija, napravio smiješnima, "lomio" im je kičmu kako mu je palo na pamet.

Na SP-u nije blistao kao ni njegov Brazil, iako je došao do finala. Te godine, u kampu Intera, za posjeta Dariju Šimiću koji je prešao u milanski klub, bio je vrlo simpatičan, dobacivao je, šalio se sa svima, nikad čovjek ne bi rekao da je bio najveća zvijezda tog vremena.

– Uvijek je bio takav, zafrkavao se sa svima, bio je nekako djetinjast, dječački razigran, no bio je vrlo dobar, korektan kolega. Nismo bili isto društvo, ali u čestim karantenama mnogo smo vremena provodili zajedno i uvijek je bio normalan dečko – pričao je Dario Šimić.

Bio je ozlijeđen, što se gazdama baš i nije sviđalo.

– Samo se ti zezaj, bolje ti je da se što prije oporaviš da ne budeš najbolji ozlijeđeni igrač. I požuri s oporavkom da te ne bismo morali prodati – govorio je Ronaldu Interov sportski direktor Sandro Mazzola.

– Žao mi je što se morao povući, ipak je bio jedan od najboljih igrača svih vremena, a po mojemu mišljenju, da ga tijekom karijere nisu pratile ozljede, bio bi bez konkurencije najbolji. Na terenu je donosio prednost i kad je bio bolestan i ozlijeđen – tvrdi rekorder po broju nastupa za Hrvatsku.

Jedna od tih stotinu utakmica Darija Šimića bila je i ona protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine. Zabio je Kaká, ne i Ronaldo.

– Ma dolazio je i na moju stranu, i bio je gadan za čuvanje.

Nadimak Il Fenomeno nije dobio slučajno, jer doista je bio fenomenalan. Otišao je, no svatko će se sjećati nekog drugog njegova gola, poteza, utakmica, trofeja... Pokupio je sve moguće individualne nagrade, ali i najvećima, nažalost, mora doći igrački kraj.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
23:36 15.02.2011.

Apsolutno točno - naslov govori sve !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije