Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
93-GODIŠNJI BIZNISMEN

Bernie Ecclestone priznao krivicu na sudu, utajio je 400 milijuna funti prihoda britanskoj vladi

Bernie Ecclestone dobio sina u 90. godini
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
12.10.2023.
u 11:18

U svojem priznavanju, Ecclestone je na sudu izjavio: "U krivu sam i pogriješio sam. Riskirao sam i mislio da me nadležna tijela više neće istraživati. Svjestan sam da sad moram platiti određene poreze"

Nekadašnji čelni čovjek Formule 1 i jedan od najmoćnijih britanskih biznismena posljednjih desetljeća, Bernie Ecclestone priznao je utaju prihoda od 400 milijuna funti britanskoj vladi. 

Ecclestone je danas bio na saslušanju na Southwark Crown sudu, na kojem je u studenom prošle godine negirao krivicu koju je danas, pak, priznao. 

Tih 400 milijuna funti je 93-godišnji Ecclestone čuvao u tajnom bankovnom računu u Singapuru te svoje prihode nije htio prijaviti zbog poreza. 

S njim je danas na Southward Crown sud pristigla i njegova treća supruga Fabiana Flosi, a kazneni čin je Ecclestone počinio 7. srpnja 2015. godine.

Zatim je istragu pokrenula Carinska i porezna uprava Velike Britanije, odnosno HM Revenue and Customs, saznavši vremenom za Ecclestonov bankovni račun u Singapuru.

U svojem priznavanju, Ecclestone je na sudu izjavio: "U krivu sam i pogriješio sam. Riskirao sam i mislio da me nadležna tijela više neće istraživati. Svjestan sam da sad moram platiti određene poreze".

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:58 12.10.2023.

Skrio od kćeri. To bi one rasteple za tjedan dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije