Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNE REAKCIJE

Sudačka komisija HNS-a izrazila veliko zadovoljstvo suđenjem u derbiju Hajduka i Dinama

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
11.10.2023.
u 13:11

Kao potvrda ispravnosti rada KNS-a, redovite su pozitivne poruke koje dolaze prema HNS-u od Uefe, ali i učestalost imenovanja hrvatskih sudaca, sutkinja i instruktora na Uefa utakmicama", stoji u priopćenju Komisije nogometnih sudaca HNS-a

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila je priopćenje svojih viđenja za kvalifetu rada nogometnih sudaca u protekla dva HNL kola. 

Podsjetimo, u pretprošlom kolu najviše je interesa izazvao derbi Hajduka i Dinama na Poljudu, u kojem je Hajduk slavio rezultatom 1:0 i koju je sudio Igor Pajač, a u prošlom je kolu to bio susret Rijeke i Hajduka u kojoj je Rijeka odnijela pobjedu, također s 1:0. Taj dvoboj je sudio Patrik Kolarić.

Komisija je istaknula da je jedina pogreška došla u utakmici 10. kola između Slaven Belupa i Osijeka gdje sudac Ante Čulin nije smio poništiti pogodak Slavena koji je na kraju svejedno pobijedio 1:0.

"Komisija nogometnih sudaca HNS-a izražava veliko zadovoljstvo izvedbom sudaca na susretima 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, kao i na velikoj većini utakmica suđenih u dosadašnjem dijelu natjecanja. 

Izvedbe sudačkih timova na derbi utakmicama 10. i 11. kola (Hajduk - Dinamo, Rijeka - Hajduk) KNS HNS-a smatra vrlo dobrom interpretacijom PNI-a, visoko profesionalnom u smislu kontrole i vođenja utakmice, preporučljivom razinom suđenja na UEFA standardima.

KNS HNS-a intervenciju VAR suca nakon postignutog pogotka smatra neispravnom. Kontakt lopte i nadlaktice igrača Slaven Belupa u razmatranjima PNI-a ne smatra jasnim prekršajem 'kažnjive igre rukom'.

 

Komisija nogometnih sudaca HNS-a kao servis hrvatskog nogometa i svih natjecanja apsolutno podržava sve izvedbe sudaca i odluke donesene u okvirima Pravila nogometne igre i duhu pravila nogometne igre.

Komisija nogometnih sudaca potpisnik je UEFA sudačke konvencije te nastavlja slijediti smjernice krovne europske nogometne federacije korektno servisirajući natjecanja u ingerenciji HNS- a i razvijati, unaprjeđivati hrvatsko suđenje.

Kao potvrda ispravnosti rada KNS-a, redovite su pozitivne poruke koje dolaze prema HNS-u od Uefe, ali i učestalost imenovanja hrvatskih sudaca, sutkinja i instruktora na Uefa utakmicama", stoji u priopćenju Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Komentara 2

Avatar Stradun
Stradun
14:07 11.10.2023.

Slažem se . Suci u Splitu i Rijeci odradili su posao dobro. Pritisaka je bilo sa sviju strana. Izravni prijenos otkriva sve. Čuli smo i vidjeli .

ZL
Zlatarkongozambija
13:37 11.10.2023.

KNS: Hvalite me usta moja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije