Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VL U BUDIMPEŠTI

Bernie: Dolazim 
u Hrvatsku, ali još ne znam kad

Davorin Štetner
.
30.07.2011.
u 18:48

Trenutno Ecclestonea više brine prašina koja se diže oko emitiranja Formule 1 dogodine na Otoku. Naime, polovicu utrka oduzeo je BBC-u i dodijelio Sky Sportsu, koji će prvi puta naplaćivati gledanje

Nasmijan i veseo, u rozoj majici i trapericama, vješto se izmicao mehaničarima koji su vozili gume, smješkao dugonogim djevojkama... Bernie Ecclestone (80) zastao je kraj dvojice Hrvata, pružio ruku vlasniku tvrtke Kreator Davorinu Štetneru (29), najmlađem vlasniku prava za Formulu 1 na svijetu.

- Bori se! Tako treba. Zadovoljan sam sa situacijom u Hrvatskoj, kako je to sve na kraju ispalo. Ako bilo što treba, rado ću pomoći - veli Bernie.

Prije nego što je uskočio u svoj motorhome, najsuvremeniju kamionsku prikolicu na planetu, ispred koje je bio parkiran AMG Mercedes S klasa V6 biturbo (dakle sve oznake koje mogu postojati), još je dobacio:

Coulthard novinar

- Ne znam kad dolazim na more, nisam još odlučio.

Bilo je pitanje hoće li uopće doći na utrku u Hungaroring na VN Mađarske, jer zavrzlama oko navodnog podmićivanja u Njemačkoj sve je veća. Suđenje bi trebalo početi u listopadu, već je bio na ispitivanju.

- Stvarno ne znam što će se tu dogoditi, vidjet ćemo - priča nam kolega David Coulthard, proslavljeni vozač, danas novinar s BBC-a.

Trenutačno Ecclestonea više brine prašina koja se diže oko emitiranja formule 1 dogodine na Otoku. Naime, polovicu utrka oduzeo je BBC-u i dodijelio Sky Sportsu, koji će prvi puta naplaćivati gledanje. U Red Bullu, vodećoj momčadi sezone, negoduju.

Britanci vole motorsport

- Kod nas Britanaca je motorsport tradicija, a ovaj je dogovor loš. BBC će vjerojatno pokrivati Silverstone, Monte Carlo, Monzu i završnicu sezone, a za ostale će gledatelji morati plaćati, što nitko ne voli. Slično su pokušali s kriketom, naplaćivati gledanje utakmica, pa su nakon 18 mjeseci vratili "free to air" prava - objašnjava nam Marcus Prosser, jedan od menadžera Red Bull Racinga.

Može li se ista stvar dogoditi i u Hrvatskoj, da će se gledanje utrka naplaćivati?

- Sve je moguće, situacija je pozitivna, iznad očekivanja. Ponuda je svakim danom sve više, a u sljedećih mjesec dana odlučit ću hoće li se produžiti postojeći ugovori regionalnim televizijama ili ću odabrati novog partnera - ne otkriva adute Štetner.

Komentara 1

Avatar Sor@n
Sor@n
10:38 05.08.2011.

Bernie je car. Ako bilo što treba, rado ću pomoći - veli Bernie.... Jesam li vam rekao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije