Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biciklizam

Bernalu Route d'Occitanie

Egan Bernal
Foto: Reuters/Pixsell
04.08.2020.
u 23:41

Bila je to prva Bernalova utrka u Europi ove godine te je pokazao kako će biti glavni kandidat za obranu naslova na ovogodišnjem "Touru" koji bi se trebao voziti od 29. kolovoza do 20. rujna.

Prošlogodišnji pobjednik "Tour de Francea", 23-godišnji kolumbijski biciklist Egan Bernal (INEOS) pobjednik je četverodnevne etapne utrke "Route d'Occitanie" vožene južnom Francuskom od subote do utorka.

Bila je to prva Bernalova utrka u Europi ove godine te je pokazao kako će biti glavni kandidat za obranu naslova na ovogodišnjem "Touru" koji bi se trebao voziti od 29. kolovoza do 20. rujna.

Bernal, koji je u Europu doputovao sredinom srpnja, dosada se pripremao za nastavak sezone u Andori, a kako je u odličnoj formi pokazao je pobjedom u trećoj etapi "Route d'Occitanie" koja je imala cilj na vrhu uspona na Colde Beyrede, dok je ukupnu pobjedu potvrdio četvrtim mjestom u posljednjoj etapi voženoj od Lectourea do Rocamadoura (195km).

Bernal je u konačnom redoslijedu slavio sa 19 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog momčadskog kolege Rusa Pavela Sivakova, odnosno 23 sekunde ispred još jednog Rusa Aleksandra Vlasova (Astana) koji je zauzeo treće mjesto.

Inače, pobjednik posljednje etape je Francuz Benoit Cosnefroy (AG2R) koji je ciljem prošao dvije sekunde prije drugog Nizozemca Baukea Molleme (Trek-Segafredo), trećeg sunarodnjaka Thibauta Pinota (Groupama-FDJ) i četvrtog Bernala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije