Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrio tajnu

Benitez objasnio da je Modrićev zaštitni znak zapravo samo mit: Vanjska nema poseban efekt

FIFA Club World Cup - Final - Real Madrid v Al Hilal
SUSANA VERA/REUTERS
17.02.2023.
u 16:26

Poznati španjoski trener ispričao je priču o dodavanjima vatrenog koja su postala poznata širom svijeta

Hrvatski kapetan i desetka madridskog Reala, Luka Modrić, godinama navijače oduševljava dodavanjem vanjskim dijelom kopačke. 37-godišnji nogometni genijalac u svijetu je vrlo cijenjen zbog zaštitnog znaka, ali bivši trener Rafael Benitez objasnio je da je to zapravo samo urbana legenda. 

Benitez je često bio kritiziran i osporavan u španjolskim novinama, a neki od njih su pisali da je imao posebne metode treninga. Jedna od takvih odnosila se na Luku Modrića, kojem je Benitez navodno zabranio igranje vanjskim dijelom kopačke, što je španjolski stručnjak odlučno opovrgnuo. 

- Modrić i vanjska? Samo sam mu rekao da koristi unutarnji dio kopačke kada treba odigrati dodavanje na tri metra. Lopta svakako dolazi čisto do suigrača, to nema neki efekt - rekao je Benitez za Cadenu Ser

- Mediji su stalno izmišljali priče. Nikad nisam rekao Modriću da prestane koristiti vanjski dio kopačke - poručio je Benitez koji je na klupi Reala imao 17 pobjeda, pet remija i tri poraza, a onda je dobio otkaz na Bernabeu. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 6

BE
Berri
16:37 17.02.2023.

Modriću je ostalo 3 mjeseca i 25 dana da bude u top formi, a to je utakmica Nizozemska - Hrvatska koja se igra 14.6.2023. Real je procijenio da s 38 godina Luka Modrić, ako želi novi ugovor, mora prestati igrati za reprezentaciju. Nevezano, uz sve što će se događati u budućnosti Luka Modrić je jedinstveni primjer u svijetu nogometa jer je s jednom malom zemljom uspio osvojiti srebro i broncu na svjetskim prvenstvima. Kad se sjetim da smo na europskim prvenstvima 2008. protiv Turske imali sve u svojim rukama, da smo dobro igrali i 2012. i da smo s Portugalom 2016. imali aktivan rezultat, mogu reći da je Luka daleko najveći hrvatski nogometaš svih vremena.

Avatar Asterix
Asterix
17:06 17.02.2023.

Luka ima vrhunska dodavanja unutarnjom i vanjskom stranom stopala, to je bitno za naglasiti. Posebno vezati uz Luku dodavanja vanjskom je tendeciozno... još kao dijete gledao sam Brazilce kako to rade. A davno je to bilo.

DE
Dezider
17:17 17.02.2023.

Udarac vanjskim ristom Luka izvrsno koristi, tako udarena lopta punom nogom dobiva izrazitu rotaciju i efe kakvim je svojevremeno Brazilac Roberto Carlos šutom iz slobodnjaka savladao (oko zida) svladao francuskog golmana Bartheza. Jednako je opsan udarac punom nogom nutarnjim ristom,, ali danas ga igrači slabo koriste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije