Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTUGALSKO PRVENSTVO

Benfici za naslov treba bod kod Porta

Nogomet
AFP
29.04.2010.
u 21:52

Jorge Jesus (55), malopoznati portugalski trener koji je prošlog ljeta preuzeo vođenje Benfice, nadomak je osvajanja prvog naslova sa svojim nogometašima nakon 2005. godine.

U pretposljednjemu, 29. kolu prvenstva, Porto će na svom Dragau dočekati najvećega portugalskog rivala u 242. utakmici između dviju najvećih portugalskih momčadi.

Benfici za potvrdu naslova prvaka, 32. u klupskoj povijesti (Porto ima 24) i prvog nakon 2005. godine, u posljednjim dvama kolima treba još samo jedan bod. Za njih bi bilo idealno osvojiti ga na travnjaku najvećeg rivala, koji je od 2005. do prošle godine nanizao četiri uzastopna naslova.

- Osjećamo se sve bliže i bliže naslovu. Sa šest bodova prednosti dva kola prije kraja puno smo si toga olakšali. Imamo ogromne izglede. No nećemo početi slavlje prije negoli završimo posao - izjavio je prošle subote, nakon 5-0 pobjede na Olhanenseom, trener Jesus.

Jesus je šegrt Johana Cruyffa iz Nizozemčevih dana u Barceloni. U Benfici se profilirao u najboljeg trenera u ligi.

- U Portugalu nitko ne radi poput njega. Njegove su metode fantastične i on pazi na svaki detalj - izjavio je o Jesusu Hugo Leal, nekad velika nada portugalskog nogometa, kojeg je Jesus trenirao u Belenensesu.

Naslov je Jesus, uz pomoć sportskog direktora Ruija Coste, gradio na ofenzivnom četverolistu iz Južne Amerike. Paragvajac Oscar Cardozo najbolji je strijelac lige s 24 gola, a igru nose Argentinci Javier Saviola (11 golova), Angel di Maria (5) i Pablo Aimar (4), uz podršku 22-godišnjega brazilskog veznjaka Ramiresa (4 gola), aktualnog Dungina reprezentativca.

Sastav Porta u padu je nakon četverogodišnje neprekinute vladavine. Rasprodaja momčadi, prvenstveno nositelja igre poput Lucha Gonzaleza i Lisandra Lopeza, u kombinaciji s ozljedama i slabom formom najboljih igrača, koštala je sastav Jesualda Ferreire naslova u ovoj sezoni.

Ipak, u posljednje vrijeme sjajno igra kolumbijski napadač Radamel Falcao (23 gola ove sezone), te su na njegovim krilima Ferreirini igrači došli do šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Pobjeda im u ovoj utakmici treba da bi zadržali teoretske izglede za plasman na drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

U pet proteklih prvenstvenih gostovanja na Dragau Benfica je uspjela dvaput remizirati i jednom pobijediti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije