Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDOM PROTIV RIO AVEA

Benfica proslavila 32. naslov

Benfica
AFP
09.05.2010.
u 22:41

Nogometaši Benfice su pobjedom protiv Rio Avea u utakmici posljednjeg 30. kola portugalske lige proslavili novi, 32. naslov prvaka ove zemlje, po čemu su rekorderi.

Nakon ovog uspjeha Benfica je sezonu završila sa trinaest domaćih pobjeda i samo jednim remijem. Upisali su uz to sjajnu razliku pogodaka 44-5 za prvi naslov nakon pet sezona posta.

Prije posljednjeg kola samo je Braga mogla prestići Benficu, no za to se trebao posložiti poraz Benfice i pobjeda Brage. Ništa se od toga nije dogodilo, jer je i Braga odigrala samo 1-1 na gostovanju kod Nacionala. No, Braga je svoj dio posla ranije obavila. Osigurali su drugo mjesto ispred Porta i tako nastup iduće sezone u Ligi prvaka.

U Europa ligu su se plasirali Porto i Sporting, dok iz prve lige ispadaju Belenenses i Leixoes.

Prvi strijelac prvenstva je Paragvajac Oscar Cardozo  iz Benfice. Upisao je 25 pogodaka u sezoni.

Konačni redoslijed: 1. Benfica 73, 2. Braga 70, 3. Porto 68, 4. Sporting 48, 5. Vitoria Guimaraes 41...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije