Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO SE U SEUL

Ben Johnson: I nakon 25 godina razapinju me zbog dopinga

Ben Johnson
Reuters/Pixsell
24.09.2013.
u 20:31

– Ubojice i silovatelji odsluže kaznu i izađu iz zatvora, a mene i dalje razapinju zbog onoga iz 1988. – poručio je Kanađanin

Kanadski sprinter Ben Johnson posjetio je Seul 25 godina nakon što je tamo u utrci na sto metara osvojio zlato koje mu je oduzeto nekoliko dana poslije zbog dopinga. U Južnu Koreju doputovao je upravo u sklopu kampanje za borbu protiv nedozvoljenih sredstava u sportu.

– Dobar je osjećaj ponovno biti ovdje. Ovdje se pisala povijest za koju neki misle da je crna, no ja to tako ne gledam.

Podsjetimo, Johnson je 24. rujna 1988. istrčao "stotku" za 9,79 sekundi i postavio svjetski rekord da bi mu tri dana poslije pobjeda bila poništena jer se ispostavilo da je uzimao zabranjene steroide.

Šestorica od osmorice finalista iz te utrke bili su dopingirani. Johnson vjeruje da je nepravedno kažnjen.

– Tada su me razapeli na križ, a i sada, 25 godina kasnije, i dalje sam kažnjavan dok ubojice i silovatelji u međuvremenu izađu iz zatvora – rekao je Johnson pa dodao:

– Znam da sam pogriješio. Pravila su pravila, ali bi se trebala odnositi na sve. Ipak, i u sportu vlada politika. Mislim da bih pobijedio u toj utrci i da nisam bio dopingiran – zaključio je 50-godišnji Johnson.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije