Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKLONJEN VATRENIMA

'Belgija je bolja, ali ja navijam za RH jer ondje imam više prijatelja'

'21.03.2013., Zagreb - Konferencija za medije srbijanske nogometne reprezentacije uoci sutrasnje utakmice s reprezentacijom Hrvatske. Sinisa Mihajlovic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
06.06.2013.
u 19:28

Belgija je trenutačno prva u našoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, a Hrvatska je druga s istim brojem bodova (16)

Dan uoči sutrašnje utakmice protiv Belgije u Bruxellesu izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović poručio je da bi najviše volio da Hrvatska završi kvalifikacije kao prva u skupini.

Na potpitanje novinara Večernjeg lista zbog čega tako misli, Mihajlović se pozvao na svoje prijatelje u hrvatskoj reprezentaciji.

– Mislim da je Belgija kvalitetnija ekipa od Hrvatske. Ali ja imam više prijatelja u hrvatskoj reprezentaciji nego u belgijskoj. Bilo bi mi draže da se Hrvatska plasira u Brazil izravno kao prva u skupini nego Belgija – objasnio je Mihajlović.

Nakon sutrašnje utakmice protiv belgijskih crvenih vragova u Bruxellesu, sljedeća utakmica Srbije je ona protiv Hrvatske u Beogradu 6. rujna. Belgija je trenutačno prva u našoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, a Hrvatska je druga s istim brojem bodova (16). Srbija je treća sa sedam bodova i u sutrašnjoj utakmici protiv Belgije može izgubiti i posljednju matematičku šansu da se plasira u Brazil.

Na isto pitanje Večernjeg lista na konferenciji za novinare u Bruxellesu odgovarali su i kapetan srpske reprezentacije Branislav Ivanović te zamjenik kapetana Aleksandar Kolarov. Dok je Kolarov rekao da je po njegovu mišljenju Belgija kvalitetnija od Hrvatske i stoga bi trebala završiti kvalifikacije kao prva u skupini, Ivanović je naglasio da mu nije važno tko je od dva sljedeća srpska protivnika bolji.

– Bez obzira na situaciju u skupini, mi igramo za naš narod i našu zemlju. Tako se i ponašamo – rekao je Branislav Ivanović, branič Chelseaja.

Uoči utakmice protiv Srbije, belgijski reprezentativac i igrač Tottenhama Jan Vertonghen izjavio je da su samo Španjolska i Njemačka tehnički bolje reprezentacije od Belgije.

– Prvo se moramo kvalificirati, a onda možemo razmišljati o tome da u Brazilu idemo do kraja. Kao momčad, moramo još rasti, ali ako pogledate individualne sposobnosti, vidjet ćete da su samo Španjolska i Njemačka u ovom trenutku bolje od nas – rekao je Vertonghen.

Svi u Belgiji ponavljaju da im je utakmica protiv Srbije iznimno važna jer bi pobjeda donijela siguran plasman Belgije među osam najboljih drugoplasiranih na kraju kvalifikacija, što ih vodi u doigravanje. Ali drugo mjesto u skupini je i dalje "plan B" za reprezentaciju Belgije, koja još vjeruje da je moguć "plan A", a to je osvajanje prvog mjesta u skupini, ispred Hrvatske.

Belgijski "crveni vragovi" igraju protiv srpskih "orlova" četvrti put u povijesti. U ovim kvalifikacijama u Beogradu su ih pobijedili 0:3, a prije toga susretali su se u kolovozu 2007. (pobjeda Belgije 3:2) i u listopadu 2006. (pobjeda Srbije 1:0).

Belgijski navijači optimistični su i ponašaju se kao da je sutrašnja pobjeda protiv Srbije već upisana i gotova stvar, no neki belgijski novinari upozoravaju da rezultat 0:3 s kojim su se Belgijci prije osam mjeseci vratili iz Beograda zapravo zamagljuje stvarno stanje na terenu te beogradske večeri. Srbi su imali puno šansi da tu utakmicu završe drukčije prije no što je belgijski golgeter Christian Benteke zabio prvi pogodak. 

>> Mihajlović: Pomirio sam se sa Štimcem, želim se vratiti u Vukovar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije