Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE RAZJEDINJENI

BBB sjever: Mamiću podrška! BBB istok: Hoćemo izbore!

BBB
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.04.2014.
u 15:09

– Uprave i igrači prolaze, a ostajemo samo mi i naš klub! I to je osnovni motiv osnivanja ove udruge i nadamo se da ćemo uskoro svi mi kojima je Dinamo u srcu biti na jednoj tribini – rekao je glasnogovornik Udruge BBB Fan Club, David Marelj.

Paljenjem svijeća i lampaša te postavljanjem vijenaca na spomenik Bad Blue Boysima poginulim u Domovinskom ratu, u četvrtak je napravljen definitivni raskol među BBB-ovcima! Osnovana je navijačka udruga BBB Fan Club, koja objedinjuje tri frakcije – BBB veterani, BBB Sesvete i No profit. Nije bilo članova iz Udruge navijača Dinama BBB i Kluba navijača BBB.

Sarmin povratak!?

Uprave i igrači prolaze, a ostajemo samo mi i naš klub! I to je osnovni motiv osnivanja ove udruge i nadamo se da ćemo uskoro svi mi kojima je Dinamo u srcu biti na jednoj tribini. Neće to biti lako postići, ali na kraju se uvijek mora sjesti za stol i razgovarati – rekao je glasnogovornik Udruge, David Marelj.

Za predsjednika izabran je Tomislav Sarić, legendarni Sarma.

Očito je nedavna smrt legendarnog Boysa Vladimira Galoića Dugog utjecala na dečke da počnu puhati u isti rog. A mnogo je razloga koji su doveli do toga da svatko vuče na svoju stranu, prvi je svakako nedostatak pravog navijačkog vođe! Boysi su prošli kalvariju u zadnjih 20-ak godina. No, sredinom i krajem 90-ih, u onim najtežim vremenima borbe za povratak Dinamova imena, nisu pokleknuli i nisu se razjedinili, znali su s tribina uputiti poruke pokojnom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, kao i klupskom predsjedniku Zlatku Canjugi, ali su navijali za Dinamo!

- Međusobno se dobro poznajemo i jako dobro znamo motive razjedinjavanja, ne samo BBB-a. Danas nisu problem BBB, nego je problem negativna percepcija Zdravka Mamića u javnosti. Mamić nas zanima samo kao čelnik kluba. I bude li činio sve najbolje što može za klub, imat će našu potporu! Užasava ta neprirodna situacija da se 90 posto vremena vrijeđa jednog čovjeka, a 10 posto utakmice navija za klub! To je neprihvatljivo, želimo da stadion bude što puniji i da se opet sa sjevera ori pjesma potpore plavima – kaže Marelj. Na utakmici s Rijekom (subota, 15 sati), članovi BBB Fan Cluba bit će na sjeveru.

Preokrenuli kapute

Spoznaja da su pod istu, vječnu Dinamovu zastavu stali, primjerice, dečki iz No profita (koje predvodi dosad militantni Nino), s ekipom iz Sesveta i BBB veterana, govori o ozbiljnosti te inicijative i poruka je Udruzi navijača Dinama BBB i Klubu navijača BBB da je vrijeme da sukobi prestanu i da se vrate navijanju za Dinamo!

A iz Udruge navijača Dinama BBB i Kluba navijača BBB poslali su poruku: Svi na istok, ne damo vam Dinamo!

“Vrijeme je da završimo ovo što smo započeli prije dosta godina i da stvari konačno dođu na svoje, da Dinamo više nikada ne bude ničiji privatni biznis i da sjever više nikada ne bude tribina na kojoj se navija za plaću. Jer su ovo dani u kojima se piše povijest grupe ali i našeg kluba koji je neraskidivi dio nas i čiju ćemo sudbinu dijeliti kako god naša borba završila.”

Dio navijača nije se priklonio Z. Mamiću. I ako iza sebe nemaju političku pozadinu, a to će jednog dana izaći na vidjelo, onda je legitimno da žele i traže te izbore!

>>Osnovana nova udruga navijača Dinama 'Fan klub BBB'

Komentara 43

TR
trandri
16:17 11.04.2014.

Baš me zanima koja skupina je brojnija.

Avatar mohito
mohito
17:33 11.04.2014.

to kaj su tu bbb veterani dovoljno govori o tome ko je pravi navijac i bbb a ko jovanovicev jogurt revolucionar - ocito je starim boysima bilo dosta gledat u kaj se pretvorila ta nekad jaka navijacka ekipa…ovo kaj se sad predstavlja ko bbb je kombinacija torcidasa i jovanicevaca koji se maskiraju u dinamo salove i dresove ali na tribini se jasno vidi koji im je cilj i kolko im je stalo do kluba…ovi se decki vracaju na svoje staro mjesto - sjever….a juligani koji su okupirali istok napravili su to samo iz jednog razloga, da sprijece navijace koji sutamdolazili da i dalje dolaze - dio se preselil na zapad, ali nemaju svi love za zapad pa radije uopce ne dolaze slusat ta sranja i prostakluke od jovanicevaca…ovo ipak budi nadu da ce stvari krenut na bolje...

A4
alfa 4c
16:01 11.04.2014.

Cega bi se bojali mi koji smo za Zdravka?....Mi jednostavno ne vjerujemo ovoj cetvorici i tu je prici kraj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije