Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Butina

Bayern bez Ole nikad ne bi vidio Madrid!

'Croatia\'s Niko Kranjcar (R) celebrates after scoring a goal during their Euro 2012 qualifying soccer match against Israel in Ramat Gan, near Tel Aviv October 9, 2010.  REUTERS/Nir Elias (ISRAEL - Ta
'NIR ELIAS'
19.12.2010.
u 09:51

Iako se jesenas nije naigrao u Tottenhamu, Niko Kranjčar imao je sjajan učinak u svetinji, u našoj reprezentaciji vukao nas je, kaže Tomislav Butina

Odradio je pola sezone i sredinom jeseni pospremio je rukavice u ormar. Bivši Dinamov i reprezentativni vratar Tomislav Butina mladi je umirovljenik, posvetio se obiteljskom životu, uživa u trenucima s djecom, kćeri Magdalenom i sinom Hrvojem.

– Hrvoja je gdjekad teže uhvatiti nego loptu, kad krene u jurnjavu stanom, ha-ha – kaže Butina.

Od nogometa neće pobjeći. Bućo planira upisati trenersku školu, želio bi u hrvatskoj reprezentaciji raditi s vratarima.

– Hrvatska nema trenera vratara na nacionalnoj razini, nema naše vratarske škole. A to svakom golmanu nedostaje, znam to dobro iz vlastita iskustva – rekao je Butina, koji je na prvu poziciju stavio Ivicu Olića:

Luka drži visoku razinu

– Iza njega je odlična sezona, zabio je hrpu važnih golova, osvojio njemačko prvenstvo i kup, a Bayern bez njega nikad ne bi vidio Madrid i finale Lige prvaka.

Niko Kranjčar je drugi:

– Iako u zadnje vrijeme u klubu nije igrao, za nas Hrvate je važniji njegov učinak u svetinji, u reprezentaciji. A on je jesenas vukao nacionalnu vrstu.

Iza Kranjčara je Modrić:

– Stalno igra vrhunski, svi ga volimo!

Butina je vratara Vedrana Runju stavio na visoko, četvrto mjesto:

– Vratar je reprezentacije koja ove godine nije izgubila ni jednu utakmicu! Nadam se da je to dovoljno za respekt.

Dinamov kapetan Igor Bišćan također je visoko.

– Kapetan je momčadi koja je perjanica hrvatskog nogometa. U izvrsnoj je formi i zaslužio je da bude među deset najboljih.

Slijedi Darijo Srna:

– Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije godinama igra dobro.

Tu je i Josip Šimunić, a na osmo se mjesto plasirao Nikica Jelavić:

– Napravio je ljetos veliki transfer, nogometaš je kojega iznimno simpatiziram. Moderan je i čvrst napadač, efikasan.

Iza Jelavića - Sammir:

– Odlično je igrao jesenas, njegov je talent eksplodirao.

I Vugrinec među deset

I na kraju, malo iznenađenje: Davor Vugrinec!

– Dugo sam dvojio koga još iz Prve hrvatske nogometne lige uvrstiti na popis. I odlučio sam se za Vugu, jer godinama postiže 10-15 golova u hrvatskoj ligi. Postigao je više od sto prvoligaških golova i zaslužuje mjesto među deset najboljih igrača – kaže Butina.

Komentara 8

OB
-obrisani-
11:13 19.12.2010.

Burina: Bayern bez Ole nikad ne bi vidio Madrid ali su zato kockasti sa Olom imaju super prijam i sliku po HRT 2 i odgledali World Cup u JAR bez problema iz prve vrste sofe !

DU
Deleted user
11:23 19.12.2010.

Izgleda da nasi \'rvatcki idoli su samo za nas idoli, kako u politici tako i na sportskom polju. Vrijeme je da se spustimo na zemlju. Niko je mladi decko i mogao bi biti maneken. Kad je vrhunski nogomet u pitanju na zalost gledaju se druge kvalitete. Malti bi i moja pokojna baka mogla zabiti gol posto bi vjerojatno usla u uzi Bilicev izbor da je jadnica ziva.

GR
Gradinar
10:47 19.12.2010.

\"Vratar je reprezentacije koja ove godine nije izgubila ni jednu utakmicu! Nadam se da je to dovoljno za respekt.\" A s kim je igrala!? Dajte molim Vas, ne s.....! Bilić je izgledao kao gospodin, tako se i predstavljao, ali, mišijee srce nikada nije bilo - svetinja. O čemu govorite? Reprezentacija iz top 10 svjetskoga nogometa, igrala je utakmice sa dnom svjetskoga nogometa i hvali se da nije izgubila. Pozovite reprezentaciju koju vodi ozbiljan trener, pa ćemo vidjeti. Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije