Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Bayer svladao Eintracht: Kolo obilježio gol Kramarića i poraz Bayerna

Bundesliga - Bayer Leverkusen v Eintracht Frankfurt
Thilo Schmuelgen/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
24.04.2021.
u 21:10

Bayern (71) je ostao na deset bodova prednosti pred RB Leipzigom (61), a treći je Wolfsburg (57) sa 14 bodova zaostatka.

Bayer Leverkusen je na svom travnjaku svladali Eintracht s 3:1 u posljednjoj subotnjoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige.

Sve do 70. minute mreže su mirovale kad je Jamajčanin Leon Bailey postigao prvi pogodak na ubačaj Diabyja. Deset minuta poslije mrežu je zatresao Alario koji je ušao u igru u 77. minuti, a dodavač je bio Bailey. U 90. minuti Silva je donio nadu gostima u preokret, ali je to trajalo svega jednu minuti, kad je udarac Demirbaya pogodio jednog od igrača Eintrachta, lopta je promijenila smjer i prevarila gostujućeg vratara za konačnih 3:1.

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj ostao je na klupi za pričuve Bayera.

Ovim rezultatom najviše je profitirala Borussia Dortmund, koja je došla na samo bod zaostatka od Eintrachta. Momčad iz Frankfurta s 56 bodova drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka, a Borussia je nakon pobjede u Wolfsburgu došla na 55 bodova. Bayer je šesti s 50 bodova.

Nogometaši Mainza ostvarili su neočekivanu domaću 2:1 pobjedu protiv Bayerna i tako odgodili slavlje Bavaraca, koji su pobjedom već danas mogli i matematički osigurati deveti uzastopni naslov prvaka Njemačke.

Burkardt je u 3. minuti donio prednost Mainzu, a Quaison je u 37. donio dva gola prednosti momčadi koja se do nedavno borila za opstanak, a s tri uzastopne pobjede se probila do 12. pozicije.

Bayernu nije pomogao ni povratak Roberta Lewandowskog koji je u petoj minuti sučevog dodatka ublažio poraz prvaka.

Andrej Kramarić je bio strijelac za Hoffenheim koji je odigrao 1:1 na gostovanju u Freiburgu. Hrvatski reprezentativac je u 40. minuti glavom postigao pogodak za vodstvo Hoffenheima, a u 81. minuti izjednačio je Grifo.

Union je u Berlinu s 3:1 pobijedio Werder uz tri pogotka Finca Joela Pohjanpale (50, 53, 67) u kojima je veliku ulogu imao i hrvatski napadač Petar Musa, asistent za drugi i treći gol. Musa je u igru ušao na početku drugog poluvremena. Jedini pogodak za goste postigao je Gebre Selassie u 82. minuti. Werder je doživio sedmi uzastopni poraz i kompromitirao svoju poziciju u borbi za ostanak u Bundesligi.

Wolfsburg je ugostio Borussiju Dortmund i doživio treći poraz u posljednje četiri utakmice, a za to se pobrinuo Erling Haaland. Prvi od svoja dva pogotka postigao je u 12. minuti, a za konačnih 2:0 u 68. minuti. Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo igrao je od 65. minute. 

Bayern (71) je ostao na deset bodova prednosti pred RB Leipzigom (61), a treći je Wolfsburg (57) sa 14 bodova zaostatka. 

U borbi za opstanak najugroženija je predzadnja Hertha s 26 bodova, ali i tri utakmice manje od gotovo svih konkurenata. Koeln se probio na 16. mjesto s 29 bodova, a po 30 imaju Werder i Arminia, koja ima utakmicu manje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije