Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZVRAT ČETVRTFINALA

Bavarci vjeruju u čudo protiv Cityja: Događala su se i veća iznenađenja

Manchester City v Bayern Munich - UEFA Champions League - Quarter Final - First Leg - Etihad Stadium
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
1/4
19.04.2023.
u 07:00

Gledajući u povijest, nogometaši Bayerna nikad nisu uspjeli okrenuti poraz od tri razlike u najelitnijem nogometnom natjecanju, a takvo što pošlo je za rukom samo četverima momčadima.

Pred nogometašima Bayerna iznimno je težak zadatak u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Nakon poraza 0:3 na Etihadu Bavarci se još uvijek nadaju čudu i velikom preokretu pred domaćom publikom, iako im statistika ne ide na ruku.

Četiri slična preokreta

Gledajući u povijest, nogometaši Bayerna nikad nisu uspjeli okrenuti poraz od tri razlike u najelitnijem nogometnom natjecanju, a takvo što pošlo je za rukom samo četverima momčadima. Deportivo La Coruña uspio je 2004. pobijediti Milan s 4:0 nakon poraza 1:4 u prvom susretu, dok je Barcelona 2017. slavila protiv PSG-a sa 6:1 (prvi susret 0:4). Godinu dana poslije Barca je u Rim stigla s prednošću 4:1, a onda izgubila 0:3 i ispala. Godinu dana poslije Kataloncima se ponovila slična stvar protiv Liverpoola, prvu su utakmicu dobili s 3:0, da bi Anfield napustili s 0:4.

Situacija je, dakle, bilo svakojakih pa Pep Guardiola i njegovi momci ne bi smjeli biti sasvim opušteni i uljuljani u sigurnost rezultata prvog susreta.

– Događale su se i čudnije stvari u nogometu. Vjerujemo u sebe, možemo proći, ali to ne znači da moramo bezglavo juriti i već u prvih deset minuta nadoknaditi zaostatak – rekao je igrač Bayerna Thomas Müller.

Prva utakmica bila je pomalo čudna u rezultatskom smislu jer Bayern na terenu nije izgledao potpuno pregaženo. Štoviše, imao je veći posjed od Cityja na Etihadu, što je rijetkost, momčadi su bile izjednačene i po broju pokušaja, ali rezultat sugerira jednosmjernu utakmicu. Glavna razlika bila je igra u zadnjoj trećini, u kojoj su građani bili ubojiti, a Bavarci jalovi, te igra glavnih obrambenih uzdanica. Upamecano i društvo bili su izgubljeni u vremenu i prostoru, a Akanji, Ake, Stones i Dias odigrali su briljantno i goste su ostavili samo na dalekometnim pokušajima.

– Možda će vam zvučati čudno, ali malo sam se zaljubio u izvedbu svoje momčadi na Etihadu. Znam da čudno zvuči, ali u pojedinim trenucima utakmice bilo je zabavno, nismo mi bili toliko loši. Naravno, rezultatski gledano okus je gorak, ali vjerujemo u sebe. Planina na koju se moramo popeti je golema, ali nećete me natjerati da kažem da je previsoka, da je nemoguće to prekoračiti – rekao je trener Bayerna Tuchel, kojem ne cvjetaju ruže otkako je došao u München. Prvo je u kupu ispao od Freiburga, za vikend je remijem protiv Hoffenheima produljio i neizvjesnost u Bundesligi, a u Ligi prvaka je pred ispadanjem.

Inter veliki favorit

U drugom večerašnjem susretu milanski Inter na svom će travnjaku braniti prednost od 2:0 iz prve utakmice protiv Benfice. Talijanska momčad veliki je favorit, kladionice i nogometni stručnjaci uvjereni su da će rutinski odraditi posao i plasirati se u polufinale.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
09:27 19.04.2023.

Primit će još 3 !

DM
drazen.muhvic
09:01 19.04.2023.

Dolaskom Tuchela Bayern je postao njemački Chelsea...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije