Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLAN PORAZ

Bašić: Duvnjak je umoran, Kopljar igrao alibi... a Goluža nije mijenjao

Mirko Bašić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.01.2014.
u 13:54

– Nije mi jasno zašto se počelo “silovati”, zašto lopta nije kružila, zašto su inače raspoložena krila bila zapostavljena, što se to dogodilo u glavama naših igrača u poluvremenu... – kaže Saračević.

Još jedan težak i bolan poraz pretrpjeli su naši rukometaši protiv Francuske, prvi poraz na ovome EP-u, koji bi mogao imati i teže posljedice od samo jedne izgubljene utakmice. Francuska je do 27:25 (18:17) došla na već milijun puta viđen način: bio je to još jedan “beskrajni dan” naših rukometaša protiv Francuza, protiv hobotnice Thieryja Omereya na njihovim vratima, koji je u nastavku “spustio roletu” i odveo svoju momčad do velike pobjede.

Iznenadili smo ih brzinom

– Najbolnije je što smo opet izgubili protiv Francuza kao i mnogo puta dosad – rekao nam je razočarani bivši reprezentativac Zlatan Saračević, naglasivši:

– Nije se smjelo onako ući u drugo poluvrijeme. Kad su naši vanjski igrači počeli nerezonsku igru jedan na jednoga, sve je otišlo kvragu. U prvom smo dijelu brzom igrom iznenadili Francuze i lako im zabijali golove. Istina, ta brza igra sa sobom nosi i brzopletost, pa smo zbog toga i izgubili neke lopte u situacijama kad smo se trebali i osjetno odlijepiti – kaže Saračević.

Što se dogodilo u nastavku?

– Ne znam. Nije mi jasno zašto se počelo “silovati”, zašto lopta nije kružila, zašto su inače raspoložena krila bila zapostavljena, što se to dogodilo u glavama naših igrača u poluvremenu... Pa nisu valjda očekivali da će “razvaliti” Francuze u prvom dijelu, pa su se onda razočarali jer ih nisu “razvalili”? Ma ne može nitko razbiti Francusku za pola sata... A kad su Francuzi, prelako, došli do tri razlike, onda je utakmica bila gotova. Previše je to iskusna momčad da bi ispustila takvu prednost.

Hrvatska, eto, i dalje “boluje” od kompleksa Francuske...

– Ne! Rekao bih da ovi igrači boluju od kompleksa Omeyera, doista je nevjerojatno kako taj čovjek negativno djeluje na njih – govorio je Saračević.

Međutim, s tim se razmišljanjem ne slaže Mirko Bašić, nekad naš proslavljeni vratar:

– Ma kakav kompleks Omeyer! Pa nije čovjek obranio ni jedan zicer osim sedmerca, obranio je zapravo ono što je vratar njegove klase morao obraniti, zaustavio je lopte nakon loših i isforsiranih udaraca naših igrača. Nije imao nijednu maestralnu, ni spektakularnu obranu – secirao je Omeyera Bašić.

Dobro, u čemu je onda bio problem?

Žalimo za Švedskom

– U lošoj igri u napadu. A Omeyer je svojim iskustvom lako rješavao te situacije. Ušli smo opet u našu klasično lošu igru protiv Francuza i čudi me što izbornik Slavko Goluža nije nešto promijenio. Vidjelo se da je Duvnjak umoran i ispuhan, da je Kopljar u drugom dijelu počeo igrati alibi igru, očito zadovoljan sjajnom statistikom iz prvoga poluvremena, a i malo se prestrašio Omeyera! Trebalo je ranije uvesti Buntića, ne znam što je bilo s Vukovićem, ni sekunde nije bio na parketu – rekao je Bašić dodavši i ovo:

– Nismo mi ni u prvom poluvremenu odigrali toliko dobro, ali smo zabili gotovo sve lopte koje smo uputili prema vratima, ulazilo je i ono što obično ne ulazi.

Kako dalje? Otvorio se prostor kalkulacijama...

– Na žalost, u lošoj smo situaciji i tek sad možemo žaliti za ona tri gola razlike koja smo imali protiv Šveđana, a na kraju smo pobijedili samo s golom prednosti. Da smo pobijedili Šveđane s tri pogotka razlike, sad ne bismo strepili. A ovako je sve moguće, otvorena su vrata špekulacijama...

>> Hrvatima se gadi Omeyer

Komentara 14

DI
Dijaspora
20:24 20.01.2014.

Imamo slabu klupu...To je najveći problem.

QW
qwe
14:33 20.01.2014.

Možda Goluža i zna što je trebalo igrati ali nije autoritet, kao što nije bio ni Červar. Igrači ga ne slušaju a on, jadnik, maše li, maše .Trebao je već davno dati ostavku ali neće, jer što bi radio. Treba nam izbornik - autoritet (kao što je bio Kljaić), ali taj ne bi trpio Gopca a ni ovaj njega. Šteta, imamo izvrsne igarče koji bi pod pravim vodstvom žarili i palili godinama. I to je Hrvatska.

ZW
zweistein
19:11 20.01.2014.

rukometaši imaju fantastičan niz nastupa na velikim natjecanjima. daleko, daleko, daleko najgore razdoblje je bilo od 1997-2002 kada su treneri bili velimir "kljun" kljaić ( 13. i 10. SP te 8. EP ) i josip milković ( SP 9. EP 6. i 16. te OI-bez nastupa ). doduše kljun je uzeo zlato na OI 1996. došao je na mjesto selektora 20-ak dana prije OI, i na tako kratkom vremenu ne možeš imati velik utjecaj na ekipu. kada je preuzeo "potpunu kontrolu" nad repkom bili smo 13., 8., 10.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije