Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi vatreni

Bartolec je naš Dani Alves, a igra za samo 120.000 eura godišnje

10.10.2018.
u 12:55

Gledao sam nekoliko Bartolčevih nastupa u danskoj ligi. To je danas potpuno sazrio nogometaš, u najboljim godinama, igra izvrsno i pred njim je velika karijera – naglašava Igor Cvitanović

Dalićev popis za utakmice s Engleskom i Jordanom iznjedrit će svojevrsni raritet u novijoj povijesti vatrenih; naime, prvi put za Hrvatsku će igrati jedan nogometaš iz danske Superlige, 23-godišnji Karlo Bartolec, desni branič osme momčadi tamošnjeg prvenstva, Nordsjaellanda.

Istodobno, Bartolčeva pozivnica nije nagrada samo njemu, nego i Lokomotivi, koja sad već ima impresivan popis A reprezentativaca koji su afirmaciju stekli upravo na Kajzerici: Vrsaljko, Pivarić, Badelj, Brozović, Pjaca, Kramarić i sada Bartolec, dečko s ukupno 78 nastupa za lokose.

>> Pogledajte galeriju što je navijačica učinila kako bi došla do zajedničke fotografije s Lukom Modrićem

1/16

Bartolec je, međutim, jedini iz ove garde čiji nastupi za Lokomotivu kod Tomislava Ivkovića, Ante Čačića i Sretena Ćuka nisu privukli pozornost Dinama. Plavi su radije bili uložili u stranca, Slovenca Petra Stojanovića, nego u klinca iz vlastitoga dvorišta. Bartolca je, naime, najprije u Dinamu vodio Vlado Kasalo, a potom u juniorima i Igor Cvitanović.

Bila je to generacija rođena 1995. godine, iz koje je najznačaniju karijeru napravio Tin Jedvaj...

– Gledao sam nekoliko Bartolčevih nastupa u danskoj ligi. To je danas potpuno sazrio nogometaš, u najboljim godinama, igra izvrsno i pred njim je velika karijera – naglašava Igor Cvitanović.

Je li danska liga dovoljno relevantna da može iznjedriti igrača za drugu reprezentaciju svijeta?

Relevantnija je od Hrvatske lige – konstatira Cvitanović.

Dakle, Bartolec je morao otići na sjever Europe kako bi dokazao da je materijal za vatrene. Ili to tek treba dokazati protiv Engleza i Jordanaca?

Nepovjerljiv prema Danskoj

– Bartolca sam prije dvije godine odveo iz Lokomotive u Dansku jer sam u njemu vidio našega Danija Alvesa! – kaže nam tadašnji Karlov zastupnik Danko Đikić i nastavlja:

>> Pogledajte što izbornik Zlatko Dalić kaže uoči utakmica protiv Engleske i Jordana

– Iako je Karlo bio dosta rezerviran prema ponudi Danaca, uvjerio sam ga da je ta liga najbolja za njegov razvoj. On se tamo brzo prilagodio, igra u najmlađoj europskoj momčadi, ima kontinuitet nastupa i stalno je na oku skautima engleskih i njemačkih klubova. Njegova karijera sigurno će ići u smjeru jedne od tih dviju liga.

Prema neslužbenim podacima, Karlo Bartolec spada među najbolje plaćene nogometaše Nordsjaellanda, s godišnjim primanjima od 120.000 eura, odnosno mjesečnim od 10.000 €. Na prvu zvuči skromno u usporedbi s multimilijunašima u Dalićevoj svlačionioci, ali dečku iz Brezovice tek su 23 godine i, nastavi li sjajnim prezentacijama u Danskoj, možda će si “sljedeće godine u ovo doba” i on moći priuštiti platinasti Rolex.

Priča o Bartolcu i hrvatskoj reprezentaciji svakako je intrigantna iz još jednoga kuta. Naime, nastave li Dalić i njegovi skauti pratiti dansku Superligu, onda će sigurno uočiti još jednoga legitimnoga kandidata za “novoga Vrsaljka”.

Posrijedi je 24-godišnji desni branič Aarhusa Dino Mikanović, nekada igrač Hajduka, koji je u Danskoj već skupio 98 nastupa (Bartolec 74), i koji je prije dvije godine, kada je reprezentacija igrala s Meksikom u Los Angelesu, već imao Čačićevu pozivnicu, ali ga njegov klub tada nije pustio.

U Danskoj je i bek Mikanović

Koliko znamo, Dalić nikada nije kontaktirao s Mikanovićem niti je igrača opservirao HNS. No, kada bi kriterij za pozivanje u A vrstu bili nastupi u mladim selekcijama, onda bi Dino Mikanović imao i jače reference od Bartolca jer ima 13 nastupa za selekciju U-21, a Bartolec ima samo pet.

1/14

Kad podvučemo crtu, odjednom Dalić na vrhuncu braničke krize, kad mu ne bude na raspolaganju Vrsaljko, ima pravo bogatstvo desnih bekova; Jedvaja, Roga, Bartolca, potencijalno i – Mikanovića. Opet, bez podcjenjivanja bilo koga, ni jedan od njih još nije ni blizu renomeu umirovljenoga reprezentativca, 36-godišnjeg Darija Srne.

Bude li Dalić u Torinu uskoro nagovarao na povratak Marija Mandžukića, zašto ne bi skočio i do Cagliarija, barem popiti kavu sa Srnom?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije