Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Barišić odveo Istru u osminu finala

Croatia Sesvete Istra
Antonio Bronić
22.09.2009.
u 18:17

Prava je kazna bila sjediti na tribinama stadiona u Kranjčevićevoj i prekrasno popodne ljeta na izmaku potrošiti na kup-utakmicu Croatije Sesvete i Istre 1961.

“Nanjušili” su to pristalice nogometa, pa je samo 50-ak najupornijih, nemaštovitih, ili onih kojima je brak u debeloj krizi, svjedočilo jednoj od najgorih utakmica koje smo vidjeli zadnjih godina. Na kraju je Istra 1961 pobijedila 1:0 (0:0) i izborila nastup u osmini finala Kupa.

Musovo “mudrovanje”
Pogodak odluke zbio se u 54. minuti. Kapetan Sesvećana Mus petljao je i gradio loptu nekoliko sekundi, “nagovarajući” je da ode u gol-aut, umjesto da je jednostavno izbije! Puljanin Nikolić osjetio je to “mudrovanje", napao je Musa i zaradio korner. Traore ga je odlično izveo, a Barišić je s pet metara zakucao loptu u mrežu, iskoristivši tako jedinu pravu priliku na utakmici...

- Možda je i bio prekršaj na Musu, no ne želim se na to vaditi. Uostalom, Mus nije uopće smio doći u tu situaciju iz koje smo na kraju bili kažnjeni - ponudio je pravu istinu trener Sesvećana, Nenad Gračan.

Zanimljivo, tek nakon primljenog pogotka Sesvete su malo živnule, preuzeli su domaćini prevlast na travnjaku, no stvorili su samo jednu prigodu za izjednačenje.

Katancova šansa

I opet se to zbilo nakon prekida, slobodni je udarac u 82. minuti izveo Jurin, a Katanec je glavom sa sedam metara poslao loptu preko vrata!

Do kraja je još Traore - neprijeporni znalac, ali posve nespreman!? - imao veliku šansu za 2:0 (87. minuta), ali je komplicirao, pa legao na travu i “odglumio” ozljedu kako bi ga trener Scoria zamijenio. Traoreovi su potezi baš za nogometne sladokusce, no u ovakvom stanju ne može igrati ozbiljan nogomet. Nadarenost nije dovoljna i ovom će neozbiljnošću i lošim pristupom poslu kojim se bavi nauditi ponajviše sebi...

- Gledajte, on je takav igrač. Koristim ga koliko mogu, pokušavam izvući najbolje. Istina je da mora poboljšati neke stvari, mnogo bi to značilo i za momčad, ali i za njega - rekao nam je trener Puljana, Elvis Scoria.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije