Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bit će još puno pitanja

Barcin trener otkrio zašto Rakitić ne igra, to se Daliću neće svidjeti

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.09.2019.
u 19:06

Ne vjerujem da je pogođen time. To što nije igrao je ista vijest kao da ne igra Arthur Melo, Arturo Vidal ili Frenkie de Jong... - rekao je Valverde na konferenciji za medije u Barceloni uoči subotnje utakmice s Valencijom

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde izjavio je u petak kako ono što se događalo tijekom ljetnog prijelaznog roka neće utjecati na Ivana Rakitića, koji je izgubio status člana udarne postave, a u medijima se spominjao u kontekstu odlaska u Paris SG kao dio odštete za Neymara.

Valverde tvrdi kako hrvatskog veznog igrača nije uvodio u igru u posljednje dvije utakmice zbog velike konkurencije na njegovoj poziciji.

Ivan Rakitić
1/4

- Ne vjerujem da je pogođen time. To što nije igrao je ista vijest kao da ne igra Arthur Melo, Arturo Vidal ili Frenkie de Jong... - rekao je Valverde na konferenciji za medije u Barceloni uoči subotnje utakmice s Valencijom.

Valverde je 31-godišnjeg dokapetana hrvatske reprezentacije ostavio na klupi u posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Betisa i Osasune. Prije toga mu je protiv Athletic Bilbaa dao 45 minuta u drugom poluvremenu.

- Vjerojatno će biti još puno pitanja hoće li igrati Rakitić ili bilo koji drugi igrač, no stvarnost je takva da postoji velika konkurencija na sredini terena. Došao je De Jong, a Sergi Roberto sada igra na sredini terena. Sada je ondje manje mjesta - izjavio je Valverde.

Otkada je Valverde sjeo na klupu Barcelone u ljeto 2017. godine Rakitić mu je bio igrač s najviše nastupa sve do početka ove sezone. Tijekom ljeta Valverde nije mogao potvrditi da će hrvatski vezni igrač ostati u klubu, premda je on tijekom priprema bio jedan od najboljih igrača.

Tek je u posljednjem tjednu prije kraja prijelaznog roka 2. rujna na dvije konferencije za medije poručio da će vjerojatno ostati. Gotovo istovremeno francuski i španjolski mediji su izvještavali kako bi Rakitić mogao bi dio paketa Barcelone kojeg želi razmijeniti s francuskim prvakom PSG-om u zamjenu za napadača Neymara. Klub nije javno demantirao te napise, niti tvrdnje da je spreman prodati Rakitića dođe li dobra ponuda.

Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu, koji ovog ljeta nije udovoljio Rakitićevom zahtjevu o povećanju plaće i produženju ugovora, tek je 7. rujna preko klupske televizije Barca TV rekao kako Barcelona nije nudila niti jednog svog igrača PSG-u. Rakitićev zastupnik Arturo Canales odbijao je odgovoriti na upit.

Barcelona je platila 75 milijuna eura Ajaxu za 22-godišnjeg Frenkija de Jonga s kojim je Valverde počeo sve tri dosadašnje prvenstvene utakmice, pridodavši mu na sredini Sergija Busquetsa i Sergija Roberta, te jednom Carlesa Aleñu. Barcelona je, međutim, u tim utakmicama samo jednom slavila i to protiv Betisa s 5-3, dok je na gostovanjima izgubila s 0-1 kod Athletic Bilbaa te remizirala 2-2 s povratnikom u ligu Osasunom.

U tim utakmicama zbog ozljede nije igrao najbolji klupski strijelac Lionel Messi, a nakon ozljede u prvom susretu niti napadač Luis Suárez.

Valverde je tvrdio da Rakitićevo izostavljanje iz momčadi nema veze s tržištem. Hrvatski veznjak, koji igra za Barcelonu od 2014. godine, ima ugovor do ljeta 2021., a početkom priprema u srpnju izjavio je na konferenciji za medije kako se i dalje vidi u Barceloni gdje će se boriti za mjesto u udarnoj postavi.

Nakon što je u posljednjoj utakmici protiv Osasune u Pamploni ostao prikovan za klupu otkazao je nastupe s reprezentacijom Hrvatske protiv Slovačke i Azerbajdžana.

Izbornik Zlatko Dalić rekao je u Zagrebu kako je uzeo slobodno da bi sredio status u klubu. Ta četiri dana Valverde je dao slobodna igračima koji nisu s reprezentacijama što je Rakitić iskoristio za odlazak u Madrid odakle je objavio fotografije neformalnog sadržaja. Nepoznato je jesu li on ili njegov zastupnik razgovarali o statusu s Valverdeom ili upravom.

Ovaj tjedan Rakitić je normalno trenirao s Barcelonom pripremajući se za utakmicu s Valencijom. Upravo je protiv tog kluba Rakitić zadnji put nastupio u udarnoj postavi u nekoj službenoj utakmici. U svibnju, u zadnjem susretu prošle sezone, odigrao je 76. minuta u porazu od 1-2 u finalu španjolskog kupa.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 4

FR
fraca
21:00 13.09.2019.

Ništa, samo malo strpljenja i evo Ivana za par tjedana opet u startnoj

RO
roland
20:19 13.09.2019.

U reprezentaciji nema više Subašića, Mandžukića, Ćorluke, nema Strinića, Vrsaljka, Kramarića, sve manje i u slabijoj formi će igrati Modrić, Rakitić, Jedvaj je sklon ozljedama, Ćaleta Car je na Maldivima, Pjace nema... Lovren treba naći klub gdje će igrati, uzz Brozovića, Badelja, Perišića, Rebića, Livakovića, Vlašića, Brekala. Petkovića, Oršića, doći će neki novi momci.

Avatar krile11
krile11
10:10 14.09.2019.

I sto se od toga ne bi trebalo svidjeti Dalicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije