Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJELAZNI ROK

Barcelona priprema novu ponudu za Olma, Bilić bi plavima uzeo Oršića

Dani Olmo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
23.01.2020.
u 07:00

Po otočkim medijima Oršić je na ciljniku West Bromwicha, bio je i prije, ali, kako su pisali, nije ponudio dovoljno za Dinamova reprezentativca. Sad se priča aktualizirala, ali pitanje je može li WBA platiti više od deset milijuna eura

Predomisli li se Dani Olmo i odluči prihvatiti ponudu Milana (i ako njegovi menadžeri za sebe ne budu tražili previsoke provizije), morao bi do 31. siječnja potpisati ugovor s klubom za čiju se struku brinu Zvonimir Boban i Paolo Maldini. Naime, tada završava zimski prijelazni rok u Italiji. Isto vrijedi i za Englesku, a kako se spominjao Wolverhampton kao zainteresiran platiti Dinamu 25 milijuna eura za Olma, kako se navodno još mogu dogoditi i ponude velikana kao što su manchesterski City i United, ili londonski Tottenham i Chelsea, i njima je ostalo još malo vremena da se aktiviraju ako žele poslovati s plavima ili nekim drugim.

WBA nudi 9,5 milijuna eura

Isto vrijedi i za WBA Slavena Bilića u kontekstu kojeg se spominje Mislav Oršić. Naravno da su otočki mediji nakon iznenađujućeg poraza WBA od “davljenika” Stokea i ulaska u krizu rezultata koja mu je istopila znatnu prednost na još uvijek liderskoj poziciji Championshipa obnovili priču o mogućem dolasku Oršića. Dao im je “štofa” i naš bivši izbornik.

– Radimo na pojačanjima, nadam se da ćemo uspjeti dovesti igrače koje želimo. Da, trebamo pojačanja, svaka ih momčad treba jer nova lica u svlačionici sigurno bi pomogla iako mislim da pojačanja ne mogu odmah sve promijeniti. Ako nam i ne dođu novi igrači, imamo ove koji su nas i doveli do vrha tablice, nije vrijeme za suze i paniku – kazao je Bilić.

Po otočkim medijima Oršić je na ciljniku West Bromwicha, bio je i prije, ali, kako su pisali, nije ponudio dovoljno za Dinamova reprezentativca. Sad se priča aktualizirala, ali pitanje je može li WBA platiti više od deset milijuna eura (oko osam milijuna funta nude, što je oko 9,5 milijuna eura) za plavu uzdanicu, a upitno je hoće li ga Dinamo za toliko prodati iako bi gotovo deseterostruko zaradio. I Mario Gavranović, kojeg želi Birmingham, do tad ima vremena, no švicarski reprezentativac ne želi na posudbu koju nudi klub u kojem je Ivan Šunjić.

Vratimo se Olmu, on je sam kazao da bi rado u Njemačku. Zainteresiran je RB Leipzig, vodeća momčad Bundeslige, koja bi mogla ići do 20 milijuna eura odštete, ali bi ponudila i bogate bonuse koji bi mogli napuniti blagajnu tijekom nekoliko godina Olmova igranja u tom klubu, a plavi bi dobili i postotak od budućeg transfera, pa bi se moglo skupiti i 30, 35, čak i 40 milijuna eura.

Ovih dana ponovno se aktualizirala mogućnost da Barcelona pošalje “pošteniju” ponudu od onih spominjanih deset ili 16 milijuna eura. Kolika god da je bila, nije ni izbliza zadovoljila čelnike Dinama, ali sad bi Barça mogla “podebljati” svoju ponudu. Neće nuditi 30 milijuna, koliko bi Dinamo želio, ali navodno su čuli da bi plavi išli malo i ispod te cijene pa će se ispipavati puls sa svih strana, kako želje Barçe u okviru onoga što bi potrošila da bi vratila svog odbjeglog sina, tako i Dinama za koliko bi svog dragulja pustio, ali i Olma koji mora procijeniti bi li i koliko igrao u sadašnjoj Barceloni s obzirom na to da želi igrom natjerati izbornika da ga vodi na Europsko prvenstvo.

Barça i Leipzig mogu čekati

Barcelona i Leipzig u boljoj su poziciji od talijanskih i engleskih klubova, oni se možda mogu upustiti i u taktiziranje jer tamo prijelazni rok završava 2. veljače. Bude li Olmo i tada Dinamov, neće više morati u borbu s eurima protiv tih klubova, tada bi možda i Olmo radio pritisak na Dinamo, a cijena bi mogla biti i nešto niža. No Barça i Leipzig tako i riskiraju, čekanjem zadnjeg dana mogu izgubiti utrku do posljednjeg dana siječnja.

Bit će zanimljivo još tjedan od deset dana jer nisu samo Olmo i Oršić u fokusu, za puno igrača Dinama ima zanimanja i Bjelica bi mogao ostati bez nekolicine. Po onome što je rekao, kod njega nema nikakvog straha zbog toga.

Dosad mu još nitko od stožernih igrača nije otišao.

– Svi su na okupu, ako netko i ode, a to neće biti više od jednog ili dvojice stožernih, imamo dovoljno igrača u svom kadru za svaku poziciju, a pratimo i tržište te ćemo reagirati ako bude potrebno i dovesti pojačanja koja nam zasad nisu potrebna – govorio je Bjelica koji za reakcije ima vremena, prijelazni rok u HNL-u završava tek 15. veljače i Dinamo stigne kupiti igrača za poziciju koja bi se odjednom pokazala deficitarnom. Dotad plavi mogu još nekoga poslati na posudbu budu li željeli smanjiti kadar igrača.

Ključne riječi

Komentara 2

SX
sudbina x
08:09 23.01.2020.

Ako žele Oršića morat će dobro odriješiti kesu...Ovih 10 milja je siće...

Avatar southman
southman
07:27 23.01.2020.

Prestanite lagati !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije