Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKID CRNOG NIZA

Barca 'kupila vrijeme' velikom pobjedom, Rakitić izašao u drugom poluvremenu

Reuters
17.10.2021.
u 23:44

Dok su se Katalonci obračunali s Valencijom (3:1), Sevilla je na gostovanju pobijedila Celtu 1:0.

U derbiju devetog kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je Camp Nou pobijedila Valenciju 3:1 prekinuvši niz od dva uzastopna poraza.

Barca je u zadnjih šest nastupa zabilježila samo jednu pobjedu, pri čemu je zadnje dvije utakmice izgubila, u Ligi prvaka od Benfice (0:3), a potom u prvenstvu od Atletico Madrida (0:1).

Novi poraz dodatno bi pokvario ne baš blistavu situaciju na Camp Nou. Srećom, po navijače katalonskog kluba, Barca je protiv Valencije slavila 3:1 i "kupila" malo mira.

Međutim, nije počelo dobro po Katalonce. Gosti su poveli u 5. minuti golom Josea Gaye, no u 13. je izjednačio Ansu Fati. Do kraja poluvremena Barca je uspjela okrenuti rezultat, a za 2:1 je zabio Memphis Depay iz kaznenog udarca u 42. minuti. U nastavku je utakmica bila otvorena, a susret je prelomio Philippe Coutinho pogodivši u 85. minuti za 3:1.

U ranije odigranom susretu Sevilla je na gostovanju pobijedila Celtu 1:0 skočivši na treće mjesto Primere. Pogodak odluke zabio je Rafa Mir u 54. minuti utakmice.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić za Sevillu je igrao do 52. minute kada je umjesto njega ušao Suso.

Osasuna je nastavila seriju dobrih rezultata upisavši i treću uzastopnu pobjedu. Nakon Mallorce (3:2), Rayo Vallecana (1:0), momčad iz Pamplone je na gostovanju 2:1 pobijedila Villarreal kojem je to bio prvi poraz sezone.

Lucas Torro je doveo goste u vodstvo u 26. minuti, izjednačio je Gerard Moreno u 55. minuti, a pobjedu Osasuni donio je Chimy Avila tri minute prije kraja susreta. Ante Budimir nije nastipio zbog ozljede prepona.

U vodstvu je Real Sociedad sa 20 bodova, Real Madrid, Sevilla, Atletico Madrid i Osasuna imaju po 17 bodova, Rayo Vallecano ima 16, a zatim slijedi Barcelona sa 15 bodova.

U ponedjeljak još igraju Deportivo Alaves - Real Betis, te Espanyol - Cadiz, dok su utakmice Granada - Atletico Madrid, te Real Madrid - Athletic Bilbao odgođene.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije