Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠ GODINE

"Banić jer je konstantno dobar u ACB ligi"

Marko Banić
Željko Hladika
29.12.2009.
u 10:47

Među trenerima za koje se govori da su zanatski znalci kada je u pitanju rad s mladima svakako je i Srećko Medvedec. Uostalom, u njegovoj biografiji pronaći ćete i europsko zlato i srebro s juniorima.

U vrednovanju učinka u 2009. godini Medvedec je dao glas samo jednom mladom igraču. Treće mjesto i pet bodova dodijelio je Zagrebovu 22-godišnjem centru Anti Tomiću.

– Moj je laureat Marko Banić jer je nositelj svoje momčadi u najjačoj nacionalnoj ligi u Europi, u španjolskom ACB-u. Robustan je, agresivan, neugodan u skoku. Nizak je za centra, ali čvrst, borben i solidnoga šuta.

Drugo i četvrto mjesto dijele igrači ruskog Unicsa iz Kazanja.

– Marko Popović i Krešo Lončar donijeli su Unicsu Ruski kup. Lončar je odlučan centar koji koristi obje ruke, solidnog vanjskog šuta. Popović pak stalno dobro igra, i u Europi i u Rusiji. Volim igračku lucidnost tog dobrog šutera.

Medvedec se nije puno osvrtao na Eurobasket i učinke naših igrača. Kao da je razočaran viđenim, pa je i Prkačina hvalio samo na osnovi klupskih igara.

– Prkačin je Ciboni donio kup i prvenstvo. Spojio je snagu i igračku pamet.

Srećko Medvedec trener je od 1976. godine. Taj 57-godišnjak najčešće je vodio klupske razvojne projekte. Kao Cibonin zaposlenik vodio je Donu , a sada uime Cedevite vodi njezinu drugu momčad Mladost. Nakon odlaska Petra Skansija 1998. godine, vodio je reprezentaciju u pet kvalifikacijskih utakmica. S najboljim hrvatskim juniorima osvojio je europsko zlato (1996.) i srebro (1994.) te četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu (1995.).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije