Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Čupić

Balić vrijedi kao petorica ozlijeđenih

'23.01.2010., Graz, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, skupine A izmedju Hrvatske i Rusije.Ivan Cupic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
05.01.2011.
u 09:54

Prošlu godinu neću pamtiti po dobrome, loše igre na Europskom prvenstvu, ozljeda koljena, pa ramena, naglasio je Ivan Čupić

Rukometaši su jučer održali još jedan trening uoči SP-a koje 13. siječnja počinje u Švedskoj. Bez obzira na to što nije trenutačno u kadru, Ivan Čupić, ozlijeđeni igrač njemačkog Löwena, trenira po posebnom programu.

– Teško mi je i žao što ne mogu pomoći dečkima, ali sam svjestan da su i ozljede sastavni dio svakog sportaša. Nakon Olimpijskih igara u Pekingu, ovo će biti drugo veliko natjecanje koje ću možda propustiti – rekao je Čupić.

Prošla godina neće baš biti za pamćenje?

– Ma kakvi. Na Europskom prvenstvu u Austriji igrao sam loše, a na kraju godine prvo sam morao otići na operaciju koljena. Vratio sam se, odigrao tri utakmice, a potom ozlijedio rame – istaknuo je Čupić.

Nakon ozljede Horvata i Čupića, ostao je "propuh" na desnom krilu.

– Znam da će Zrniću biti jako teško i da je sav teret sad pao na njegova leđa. No, mladi Matulić je jako dobar i mogao bi biti otkriće prvenstva – istaknuo je Čupić.

Kakve su prognoze, što može hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu?

– Vjerujem u medalju. Uz Francusku, Poljsku, Dansku i Švedsku, Hrvatska je u krugu favorita. Samo da Ivano bude zdrav. Pet ozlijeđenih igrača možemo nadomjestiti, ali njega ne bismo mogli nikako – rekao je Čupić.

Reprezentacija uskoro napušta Karlovac.

– I ja, idem na oporavak u Njemačku. Odande će mi biti lakše doći do Švedske – zaključio je Ivan Čupić.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
Dario--
16:41 05.01.2011.

Šteta za Čupića kao i povratnika Sulića,te Vukića koji je do ozljede igrao u životnoj formi.Objektivno bez njih trojice falit će nam širine,ali se nadam dobrim nastupima Ninčevića,Muse i \"malog \"Matulića!Danska bi mogla da pukne kao balon,oni su u padu od 2008,prvo im se nakon Pekinga povukao njihov play,Bouldsen,a sada su im se povukli Hvidt i doktor obrane, Lars Jorgensen!A i sada im igraju starci poput Christansena kojemu će uskoro 39 godina,zatim Bo Spellberg,Boesen a upitan im je nastup na SP, veterana i njihovog oprvog pivota Michaela Kndusena!Mlađih igrača baš i nemaju,tako da me ni najmanje ne bih iznenadilo da oni 0 bodova prenesu u drugi krug.Srbi imaju jako dobre igrače,Vujina koji će uskoro u Kiel,Ilića iz Kiela,Šešuma iz Loewna,Rnića koji je glavni šuter u Celju,mlaog Đorđića koji je u Flensburgu(mada taj Đorđić,živi i igra na prezimenu svoga slavnog oca i bivšeg ruk.golmana),to su im sve vanjski igrači,i po meni su Srbi bolji od Danaca,imaju i dosta dobrog pivota Stojkovića,krila im nisu nešto posebno,dok su im golmani solidni,jako im je problematična obrana i tu im dosta škripi.Ipak kvaliteta je na našoj strani i 4 boda ćemo prenijeti dalje.Mislim da se opet bez razloga podcjenjuje Island,taj Island je nakon Francuza i nas treća najkvalitetnija rep.svijeta,možda da im se Španjolci(koji puno ovise o Šterbiku) mogu jače suprostaviti pa ih možda i pobjediti.Island je sigurno bolji i jači i od Danske i od Poljske i od Švedske i od Srbije i od Njemačke!¨Bojim se suđenja i sudačke pomoći domaćinu Švedskoj,tog me je strah jer još se sjećam EP 2002 u Švedskoj,i sramote u finalu.a Švedske već 9 godina nema u završnicama ,sada su domaćini.tako da se bojim nerukometnih stvari.Francuzi su bez Narcissea i bez starijega Gillea,još su im nagnječeni Karabatić i Gugou,a Jerome Fernandez daleko od prave forme,tako da me ni najmanje ne bih iznenadilo da ni medalju ne osovoje na ovom SP!!Što se tiče nas,bez obzira na ova 3 pa i 4(Horvat) izostanka,sve osim polufinala za nas je ravno rukometnom smaku svijeta,medalju moramo i možemo uzeti,a tako će i biti.Samo da nam obrana bude na visokom nivou,i da nam vanjski igrači mislim na naše šutere(Lacković,Buntić i Duvnjak),igraju na visokoj razini!A ako to budemo imali onda će nam i krila \"letjeti\",Ivano i Vori su uvijek bili odlični,nadam se dobrom nastupu Valčića i njegove učinkovitosti u napadu,kao i dobre igre u obrani,to za obranu vrijedi za Gojuna pa i Kopljara,isto tako nadam se dobrom nastupu i našeg drugog pivota Željka Muse!Iako sam jako,jako tužan jer mi već skoro 7 punih godina nismo osvojili zlato,a mišljenja sam da smo nakon Atene 2004 morali još koje zlato uzeti,daleko od toga da sam nezadovoljan nastupima nakon Atene,ali ostaje gorčina što još koje zlato nismo ovojili,pa se nadam da je vrijeme,čak uvjeren sam u to da ćemo se vratiti sa zlatom iz Švedske,samo bože zdravlja!!

ZV
zvrki
19:31 05.01.2011.

ludo burazoru ovaj komentar od ovog daria je bolji od 80%onoga sto se moze procitati u VL od profi novinara bravo...

MA
marko53
15:36 07.01.2011.

Dario- volio bih da je sve kako si napisao.Jedno se ne smije zaboraviti.Desna krila su nam u posljednjih par godina bili jedan od oslonaca.Džomba, Čupić, Horvat , njihova brzina za kontru njihovi sedmerci njihovi fenomenalni golovi.Kao Hrvat se nadam medalji,, no bit će teže nego mislimo.Naravno da ću pratiti sve utakmice i radovati se pobjedama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije