Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A UTAKMICE SU TU...

Balić i Horvat u velikim problemima: 'Otpala nam je jedna cijela vanjska linija'

27.04.2021.
u 09:45

I dok sam bio koordinator, za vrijeme dok je Željko Babić bio izbornik, volio sam pojedinačno razgovarati s mladim igračima, dati im poneki savjet – kaže Ivano.

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se je jučer u Zagrebu odakle je otputovala u Sveti Martin na Muri gdje će se pripremati za tri utakmice EHF Europskog kupa. Prvo ćemo u srijedu i četvrtak odigrati dva susreta protiv Slovačke, a potom u subotu gostujemo kod Mađarske. Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske, pozvao je jako puno mladih igrača pa stoga ne čudi izjava Ivana Čupića.

– Moram priznati da se s većinom mladih igrača moram upoznati – rekao je Čupko.

Zato se u reprezentaciju vratilo jedno staro ime – Ivano Balić. On će ovog puta biti u funkciji pomoćnog trenera izborniku Horvatu.

Trebat će nam strpljenja

– Volim crvenu boju, boju hrvatske reprezentacije. Prije nekoliko godina bio sam u ulozi koordinatora, sada sam u jednoj sasvim novoj ulozi. U zadnje vrijeme puno sam razgovarao s izbornikom Horvatom i mogu samo reći da govorimo istim jezikom što se tiče rukometa. Posla ima puno, trebat će puno rada i strpljenja kako bismo hrvatski rukomet vratili na stare pozicije. Svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre gledao sam isključivo kao navijač i jedino što mogu reći da smo u Parizu, na olimpijskim kvalifikacijama, izgledali puno bolje nego u Egiptu – istaknuo je Balić.

Kako to da ste se odlučili vratiti u reprezentaciju, kao član stručnog stožera?

– Volim rukomet. Volim raditi s mladima, a u našoj reprezentaciji ima puno mladih igrača koji su veliki potencijal. I dok sam bio koordinator, za vrijeme dok je Željko Babić bio izbornik, volio sam pojedinačno razgovarati s mladim igračima, dati im poneki savjet – kaže Ivano.

Hrvatska na mjestu srednjeg vanjskog, dakle na vašoj poziciji, ima Cindrića, Duvnjaka i Karačića. Međutim, na ovoj akciji neće biti nijednog. Tu su sada Pavlović, Gadža i Lučin. Što možemo očekivati od ovog trojca?

– Siguran sam da se radi o dobrim igračima jer ne bi bili u reprezentaciji da je drukčije. Svaki do njih trojice igra različito i to je dobro da nemamo isti tip srednjeg vanjskog. Kao i s ostalima, i s njima će trebati puno raditi i trebat će nam puno strpljenja – zaključio je Balić.

Hrvoje Horvat i Ivano Balić već su jednom surađivali.

– Da, kad je Ivano bio koordinator za muški rukomet, ja sam bio izbornik juniora. Odlično smo se slagali i ne vidim razloga da dobru suradnju ne nastavimo u seniorskoj reprezentaciji – dodao je Horvat.

Novi u stručnom stožeru je i Ninoslav Pavelić, trener vratara.

– Od tri vratara koja smo pozvali za ovu akciju tu je iskusni Ivan Pešić i mislim da je vrijeme da konačno pokaže sve svoje kvalitete koje pokazuje u Meškovu. Morena Cara trenirao sam u Nexeu i on je svojim obranama ove sezone dokazao da mu treba dati priliku. Kao trećeg smo pozvali Mateja Mandića koji je, uz Kuzmanovića, velika hrvatska budućnost što se tiče vratara. No, imamo još nekoliko vratara koje pomno pratim po Europi. Tu mislim na Budalića iz austrijskog Kremsa, Slavića iz Ademara, a čekamo i razvoj situacije s Pilipovićem koji je branio za Austriju, a sada želi braniti za Hrvatsku. Riječ je o vrataru kojeg dobro poznajem i kojeg sam ja svojevremeno doveo u Nexe – istaknuo je Pavelić.

Samo šest vanjskih igrača

U odnosu na prvi popis igrača izbornik je nenadano ostao bez četvorice. Zbog ozljeda su otpali Cindrić i Mamić, a zbog COVID 19 nema Martinovića i Ivankovića.

– Otpala nam je jedna cijela vanjska linija. Ostao sam samo na šest vanjskih igrača pa će Jaganjac, Maraš, Pavlović, Gadža, Lučin i Šebetić podnijeti najveći teret u ove tri utakmice. Nadam se da će imati snage sve to izdržati – rekao je Horvat.

Na mjestu kružnih napadača imate četiri potpuno nova igrača – Načinovića, Grahovca, Kušana i Šušnju.

– Da, tu ćemo imati dosta posla kako ih sve uigrati s ostatkom reprezentacije – naglasio je Horvat i dodao:

– U ovim prošlim utakmicama veliki problem bio nam je taj što smo imali dosta igrača koji igraju u jednom pravcu pa smo tu morali stalno ulaziti u izmjene obrana/napad pa nam je tako sada prvi cilj selektirati igrače koji mogu igrati u oba smjera. Želimo smanjiti te izjave barem na jednu. Puno je toga za probati, a zapravo jako malo vremena – zaključio je Horvat. 

Popis igrača:

IVAN PEŠIĆ (MEŠKOV BREST)

MORENO CAR (NEXE)

MATEJ MANDIĆ (IZVIĐAČ CO)

DAVID MANDIĆ (PPD ZAGREB)

LOVRO MIHIĆ (WISLA PLOCK)

KARLO GODEC (RK DUBRAVA)

IVAN ČUPIĆ (VARDAR 1961)

VLADO MATANOVIĆ (PPD ZAGREB)

FRAN MILETA (NEXE)

LEON ŠUŠNJA (ORLEN WISLA PLOCK)

TOMISLAV KUŠAN (EUROFARM PELISTER)

NIKOLA GRAHOVAC (PPD ZAGREB)

VERON NAČINOVIĆ (CELJE LAŠKO)

HALIL JAGANJAC (RK NEXE)

DOMAGOJ PAVLOVIĆ (MELSUNGEN)

TIN LUČIN – (ADEMAR LEON)

ANTE GADŽA (VARDAR)

LUKA ŠEBETIĆ (TREMBLAY)

MATEO MARAŠ (EUROFARM PELISTER)

Stručni stožer: Izbornik Hrvoje Horvat, trener Ivano Balić, trener vratara Ninoslav Pavelić, kondicijski trener Miljenko Rak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije