Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska igra protiv Walesa

Bale o bitki za Britaniju: Ni Rooney ne bi ušao u naših 11

Football Soccer - Wales v Slovakia - EURO 2016 - Group B - Stade de Bordeaux, Bordeaux, France - 11/6/16  Wales' Gareth Bale celebrates scoring their first goal  REUTERS/Regis Duvignau  Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
16.06.2016.
u 08:10

Mi iz Walesa narod smo pun strasti i ponosa! Za razliku od Engleza. Uostalom, oni su se već podigli u nebesa i prije negoli su išta učinili – kaže Bale.

Mogu li Tri lava ugristi Balea ili će im i on pobjeći? Oko toga će se vrtjeti popodnevna priča u Lensu. Pred taj 102. otočki nogometni derbi Engleska - Wales vatricu je potpalio baš Modrićev frend Gareth nazvavši ih neprijateljima.

– Mi iz Walesa narod smo pun strasti i ponosa! Za razliku od Engleza. Uostalom, oni su se već podigli u nebesa i prije negoli su išta učinili – kaže Bale.

Preko granice je odmah ciljao i engleski strateg Roy Hodgson.

– Sramota. Ne poštuju nas!

Pa su Wales napali i njegovi igrači:

– Volimo li ih? Naravno da ne! – brusi atmosferu i veznjak Engleske Jack Wilshere.

Iako za Englesku igraju Wayne Rooney, Harry Keane, Jamie Vardy i Joe Hart, samouvjereni Bale nastavlja:

– Nijedan igrač Engleske ne bi mogao igrati za momčad Walesa. O.K., Englezi su brojniji, imaju veći izbor igrača, znamo i da im je momčad dobra, ali pripremamo se za pobjedu. Bit će to pravi derbi, prava atmosfera...

Da ne prenosimo cijeli ping-pong koji se igra na Otoku, odnosno između tih dviju reprezentacija, možemo okrenuti na šalu. A njoj je u centru – Wayne Rooney.

Englezi ismijavaju kapetana nakon što je u videu pozvao huligane da prestanu s neredima. Nije bio problem u tonu, već u – slici. Prašina se podigla u raspravi je li bio na plastičnoj operaciji ili ne!

– Wayneu Rooneyu ubrizgali su botoks između obrva. I ne izgleda dobro, nije uspjelo – tvrde navijači na Twitteru. Priložili su i fotografije prije i poslije, a i one govore u prilog tome da nije prošlo uspješno...

– Rooney, isposluj otkaz bolničarki koja ti je ubrizgala botoks – poručuju mu navijači.

Šale na isti račun su i nastavljene – snimili su ga u grmlju kako nonšalantno urinira za vrijeme golfa (tako se pripremaju za Wales). Rooney je izišao iz golferskog auta i u bijelim rukavicama bacio se na posao. Dakle, igrači sipaju strelice, a nacija se bavi trivijalnostima.

Vratimo li se na ozbiljne teme, nije jasno na čemu to igrači Walesa, osim što imaju zvijezdu Reala vrijednu 80 milijuna eura, temelje optimizam? Pa nisu ih pobijedili još od 1984. U posljednja četiri međusobna susreta nisu uspjeli zabiti gol. Mark Hughes posljednji im je zatresao mrežu, prije 32 godine, za 1:0 u Wrexhamu. Zanimljivo, čovjek koji je vodeći Wales pobijedio Englesku bio je znakovitog prezimena – Mike England.

– England je bio birljantan, pobijedili smo Engleze golom Hughesa, koji je pogodio glavom nakon kornera – sjeća se Ian Rush.

Zanimljiva je i računica da će ekonomija Ujedinjenog Kraljevstva izgubiti više od 200 milijuna funti zbog termina derbija (14 sati po tamošnjem vremenu).

– Mnogi će javiti na posao da su bolesni te riskirati otkaz ne bi li na miru gledali utakmicu – tvrdi ekonomski stručnjak Ayman Fazeli.

Izračunali su i da će ekonomija Ujedinjenog Kraljevstva zaraditi 2,5 milijardi funti za vrijeme Eura 2016., a najviše će prihodovati kompanija Just Eat specijalizirana za dostavu hrane. Ali, što ako i njihovi dečki, dostavljači, jave da su na bolovanju? To se nisu sjetili ubaciti u izračun...

Komentara 1

TR
trnjedotokija
10:48 16.06.2016.

ti bale nemaš pojma,s obzirom na plaću,,al navijam protiv engleza,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije