Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI REMI NA EURU

Englesko prokletstvo se nastavlja, protiv Rusije ispustili pobjedu u sudačkoj nadoknadi

Engleska - Rusija
Foto: Reuters
1/22
11.06.2016.
u 22:50

Engleska i Rusija odigrali su 1:1 u prvom kolu skupine B na Euru. Englezi su gol primili u sudačkoj nadoknadi...

Trebala je to biti noć u kojoj će pasti jedno dugogodišnje prokletstvo. No, još će neko vrijeme Englezi čekati trijumf na otvaranju Eura. Naime, još nikada nisu slavili na svojoj prvoj utakmici na Europskim prvenstvima. Zadnjih osam utakmica ubilježili su osam poraza i osam remija. 

S najmlađom postavom koja je ikada istrčala na jednoj utakmici Europskog prvenstva (25 godina), Engleska je večeras u Marseilleu remizirala protiv Rusije (1:1). A primili su Englezi gol u sudačkoj nadoknadi. 

Engleska je cijelu utakmicu bila bolja momčad. Djelovali su moderno, bili rastrčani, stalno prijetili, no osim sillnog talenta pokazali su da su još - zeleni. Eric Dier zabio je za 1:0, lijepo iz slobodnog udarca, te postao osmi igrač Tottenhama koji je zabijao za englesku reprezentaciju. Niti jedan klub u Engleskoj nije dao više strijelaca za reprezentaciju od Spursa. A da stvar bude zanimljivija Dier u 65 utakmica u engleskom prvenstvu nije izveo niti jedan slobodan udarac!

Vasili Berezutski u nadoknadi je bio najviši pred engleskim golom, glavom prebacio nemoćnog Joea Harta, a loptu je u mrežu ugurao Denis Glušakov kada je ona već prešla liniju. 

Roy Hodgson, najstariji izbornik  na ovom Euru, s druge je strane imao Leonida Slutskog (45), najmlađeg trenera na turniru u Francuskoj. No, nije ga uspio nadmudriti. Dojma smo da ovoj Hodgsonovoj momčadi nedostaje jedno veliko ime. Igrač koji će brže i lakše rješavati važne utakmice. Wayne Rooney to nije, iako mu je stari Roy tu ulogu namijenio. 

A da ‘zbornaja komanda’ ima potpuni mir, morao je interventirati Vladimir Putin. Naime, ruski državnik povukao je veze da se otkaže koncert koji je trebao biti održan pored hotela u kojem su smješteni ruski reprezentativci. Trebao im je potpuni mir... 

No, mira u Marseilleu zadnjih dana nije bilo. Engleski i ruski huligani pobrinuli su se za potpuni kaos. U nebrojenim obračunima deseci su ozlijeđenih, a jedan je nesretni Englez završio u bolnici nakon srčanog udara kojeg je doživio. Liječnici se bore za njegov život. 

>> Kaos u Marseillu: Ruski huligani pretukli Engleza koji se bori za život

Komentara 49

Avatar Abcd....
Abcd....
22:50 11.06.2016.

Sorosevi placenici stavljeni na aparate u 92. min. hehe

Avatar babas
babas
21:05 11.06.2016.

Naprijed Rusija! Gazi bahate Engleze!

Avatar babas
babas
22:51 11.06.2016.

To je gol Berezuckog,već je bila u golu kad ju je Glušakov zakucao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije