Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podržava zahtjeve

Baldasar putuje u Zagreb: Sa Mornarom će razgovarati o smjenama u HNS-u

Baldasar Hajdaš Dončić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
01.12.2014.
u 14:22

- Ne idemo razgovarati s HNS-om, a u Ministarstvu nas čekaju ministar Mornar, njegov zamjenik Roko Andričević i Tomo Paškvalin koji je zadužen za sport - rekao je Baldasar.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otkrio je da će zajedno sa drugim predstavnicima Grada, Županije, udruge Naš Hajduk, Hajduka i oporbenih vijećnika sutra otići na sastanak u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a razgovarat će se o stanju u Hrvatskom nogometnom savezu, piše Dalmacija News.

- Ne idemo razgovarati s HNS-om, a u Ministarstvu nas čekaju ministar Vedran Mornar, njegov zamjenik Roko Andričević i Tomo Paškvalin koji je zadužen za sport - rekao je Baldasar i dodao da će ministru prenijeti sve što se posljednjih dana događalo u Splitu i njihova razmišljanja.

- A nakon toga neka Ministarstvo vidi što će dalje napraviti - rekao je Baldasar koji smatra da da su Hajduk, udruga Naš Hajduk i Gradsko vijeće Splita u pravu kada traže smjene u HNS-u. U Ministarstvo nosi i nekoliko prijedloga izmjena Zakona o sprečavanju nerede na sportskim terenima. - Čini mi se da bez obzira na pravo kako HNS predviđa da su potpuno samostalni i autonomni, takva jedna organizacija ne može u potpunosti biti odvojena od države, u ovom slučaju od same Lige ili od nas svih - kazao je Baldasar koji smatra da se "malo pretjeralo s javnim vrijeđanjem" na subotnjem skupu na Rivi.

>>Gospodo s rive, ne mogu vam uvijek Mamić i HNS biti krivi baš za sve!

>>Marin Brbić: HNS-ovi zaključci me ne zadovoljavaju! Tražimo ozbiljne promjene u Savezu!

>>Čuo sam da je Šuker u Americi potrošio 300 tisuća kuna na račun HNS-a

Komentara 18

DU
Deleted user
14:48 01.12.2014.

Kad bi ministar mogao nekog smijeniti to bi već odavno učinio Jovanović, ali to su želje Baldasara...

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
15:07 01.12.2014.

"Sa Mornarom će razgovarati o smjenama u HNS-u", što drugo reći nego skandalozno. Politika se ne smije miješati u rad HNS-a jer inače je mogući scenarij suspenzija od strane FIFA-e i UEFA-e, to se je već mnogo puta događalo i to u pravilu u zaostalim afričkim zemljama i diktaturama. HNS je udruga građana i tu se država nema što miješati u unutarnji rad dok god je on zakonit, drugovima iz Splita bi netko trebao objasniti da više nisu glavni oni tamo gore partijskom komitetu i da smo u demokraciji. Partija se je isto tako željela dokopati HOO-a i ubaciti svoje ljude unutra različitim ucjenama i prijavama, naravno bezuspešno, a tako će završiti i ovaj pokušaj!

Avatar imotska115
imotska115
15:04 01.12.2014.

Koliko si ti novca prolio u Hajduk i sada Vam je netko drugi kriv zasto Hajduk ne osvaja prvenstva u Hrvatskoj i vanka. U zapadu nema takvog kluba da ga financira grad nego vec od ulaznica i dobrih reklama od sponsera. Prestanite krivit druge, pravo Vam kaze Mamic pocistite svoje smece onda u Zagreb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije