Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junaci derbija

Balaban: Sretni smo jer imamo Soudanija u HNL-u

08.04.2017., stadion HNK Rijeka, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Soudani, Sammir. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
10.04.2017.
u 20:13

Bilo je zanimljivo gledati, utakmica s dosta tempa, lijepo je kad se nešto tako uzbudljivo događa u našem nogometu – kazao je nekadašnji napadač Rijeke, Dinama i naše reprezentacije Boško Balaban koji je uživo na Rujevici gledao veliki hrvatski sraz

Mediji su mi dali nadimak “Mister Derbi”, sad ga moram opravdati i protiv Rijeke – kazao je prije velikog derbija na Rujevici El Arabi Hilal Soudani. I što je napravio? Naravno, zabio je, u 87. minuti, čudesnim pogotkom leđima okrenut golu, udarcem preko glave u sam gornji lijevi kut vratara Prskala.

Donio je tako Dinamo tih 1:1, donio je i nadu da će u ostalih završnih devet kola plavi ipak na kraju slaviti. Bez tog gola prvenstvo bi bilo gotovo, sedam bodova Rijeka bi ispustila samo u svom najcrnjem scenariju. Ovako, koliko god je momčad Matjaža Keka i dalje u golemoj prednosti, još se svašta može dogoditi.

To je remek-djelo

– Bilo je zanimljivo gledati, utakmica s dosta tempa, lijepo je kad se nešto tako uzbudljivo događa u našem nogometu – kazao je nekadašnji napadač Rijeke, Dinama i naše reprezentacije Boško Balaban koji je uživo na Rujevici gledao veliki hrvatski sraz.

Nekoć veliki napadač i dan nakon derbija zapljeskat će pogotku Soudanija.

– Ma to je pravi eurogol, drago mi je zbog tog dečka koji igra pošten nogomet i možemo mu samo čestitati na pravom remek-djelu – kaže Balaban, koji sam kaže da nije zabio ništa slično iako se u karijeri nazabijao golova.

– Nisam vam ja bio sklon tim udarcima škaricama i vratolomijama. Soudani je reagirao instinktivno, to je zapravo vjerojatno bilo jedino moguće rješenje jer mislim da nije imao kome odigrati povratnu loptu i reagirao je u djeliću sekunde.

Soudani je tako opravdao svoj nadimak, uostalom, ovo mu je 13. pogodak koji je zabio u susretima protiv Rijeke i Hajduka. I obično su to bili ključni pogoci. Nemojmo zaboraviti ni posljednje zimsko kolo kad su plavi igrali 0:0 u Poljudu, Rijeka je već tada mogla otići na veću razliku, ali opet se u zadnjim trenucima ukazao Soudani i zabio za 1:0 pobjedu. Osim domaćih derbija u kojima je zabio za pobjedu i sada za ovaj važni remi, nemojmo zaboraviti da je on donio plavima Ligu prvaka ljetos kada je u produžecima susreta u Salzburgu zabio za 2:1 pobjedu i odlazak u skupinu najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Najveće pojačanje Dinama

Veliki je posao Dinamo napravio kad ga je nagovorio da ostane i potpiše novi, trogodišnji ugovor. Samo, nastavi li zabijati ovakve ključne golove, bojimo se da će plavima za njega stići i nemoralna ponuda.

– Za njega uvijek ima zanimanja. On takve ključne golove zabija samo zbog jednog razloga, zato što ima kvalitetu. Možda ne dolazi prečesto u situacije za gol, ali kad dođe, onda mu je dovoljna sekunda ili da mu suparnici ostave metar prostora i zabit će ga. K tome je vrlo karakteran igrač, igra obranu, šprinta, vrlo je odgovoran i sve mu se to vraća golovima – kaže Balaban, koji se nakon igračke karijere bavi i menadžerskim poslom. Stoga, zacijelo zna ima li zanimanja za Soudanija.

– Ima ih stalno, njegova je vrijednost velika. Bilo je mnogo upita za njega, ali on je skup igrač, ima i vrlo visoka primanja u Dinamu, sad ima i novi ugovor što je dobro za plave, a Dinamo i svi mi samo možemo biti sretni da Soudanija gledamo u našoj ligi. Po svojoj kvaliteti, pristupu, odnosu prema klubu i momčadi, dečko koji je vrijedan i ponizan zaslužuje igrati u klubu iz liga petice, među najboljima, i zato je lijepo što ga imamo u našoj ligi i što ga ovdje možemo gledati. Njegov dolazak u Dinamo, a i sada ostanak jedno je od najvećih pojačanja Dinama u povijesti – zaključio je Balaban.

Nadajmo se da će plavi izdržati pritisak potencijalnih kupaca i da će nam i dalje biti zadovoljstvo gledati ga. Bar do te nemoralne ponude.

Komentara 2

DU
dudo04
07:31 11.04.2017.

bilo je ponuda sigurno. ali nije tatin sin koji bježi sa 18 nekamo. ali je zvijezda koju su napuhali novinari. pa dečko grije klupu il tribine.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
21:58 10.04.2017.

CITAT. Samo, nastavi li zabijati ovakve ključne golove, bojimo se da će plavima za njega stići i nemoralna ponuda. --------------------- > da je bilo ponuda vec bi bio iza sedam gora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije