Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski sudac

Sudac Bađun: Ja sam tražio dodatnu rundu, a u produžetku bi Cro Cop bolje prošao

Filipović Bonjasky
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
11.03.2014.
u 12:00

- Ja sam prvu rundu bodovao neodlučenom, drugu sam dao Bonjaskom, a treću Mirku, no ostala su dva suca, jedan Nizozemac i jedan Talijan, dala prednost Bonjaskom

Splitski rendžer Vedran Bađun (38), čovjek koji voli i štiti prirodu, jedini je bodovni sudac koji je smatrao da ni Cro Cop niti Bonjasky nisu stekli dovoljnu prednost da bi bilo tko zaslužio pobjedu nakon tri runde.

- Ja sam prvu rundu bodovao neodlučenom, drugu sam dao Bonjaskom, a treću Mirku, no ostala su dva suca, jedan Nizozemac i jedan Talijan, dala prednost Bonjaskom. Da je bila dodatna runda bolje bi prošao Mirko je je bio svježiji.

Ni Bađun nije dosudio pobjedu sunarodnjaku što je očekivala i većina od onih 9.000 gledatelja u Areni.

- Mene nije briga tko je u ringu, ja ne gledam meč očima navijača. Brojim svaki udarac, registriram svaki blok i promašaj, ali i udarac koji to nije te ilegalne tehnike.

Bilo je i ilegalih poteza

Što je dozvoljeno, pitali smo Bađuna?

- Hvatanje za nogu i jedna tehnika nakon toga su dozvoljeni, no bilo je drugih ilegalnih tehnika koje su obojica boraca izvodili, a koje sudac u ringu nije kažnjavao niti javnim opomenama. Mirko nije mogao pobjeći od svog MMA zaleđa pa je Remyja par puta bacao ilegalnim tehnikama, a ovaj je to lukavo koristio i prelako padao da se izvuče.

Što je Vedran vidio iz prvog reda? Što su bile Mirkove, a što Remyjeve prednosti?

- Mirko je cijelo vrijeme napadao, a Remy je bio defenzivac, no zato su njegovi udarci bili malo konkretniji, posebice jedan high-kick kojeg Mirko dobro podnio, ali i jedno koljeno. Mirko je imao dva jaka middle-kicka, a i uspjele udarce rukom.

Živio sam s ljudožderima

Sa svojom rastafarijanskom frizurom (takozvanim dreadlocksima) Vedran je vrlo uočljiva pojava, ali i osoba pustolovna duha. Osim što voli slikati, fotografirati, obožava i putovati pa ga je bilo posvuda, čak i među ljudožderima s Papue Nove Gvineje kod kojih je imao priliku kušati i ljudsko meso. No, molio je da na tome baš i ne insistiramo jer radi s djecom pa da se roditelji ne sablažnjavaju s njegovom sposobnošću prilagodbe i najčudnijim kulturama.

- Preko dva desetljeća bio sam u tajlandskom boksu, kao borac, trener i sudac, no onda su me izbacili kada sam počeo suditi profesionalne kik-boks mečeve. No, sada imam svoju školu capoeire i ona je razlog što povremeno odlazim u Brazil. Volim tamo posjećivati divlje krajolike i divlja plemena, a živio sam i u njihovim zloglasnim favelama gdje sam imao i bliski susret s njihovim specijalcima koji imaju licenciju za ubijanje zbog lova na banditose.

>> Mirko odlukom sudaca poražen od Bonjaskog!

Komentara 2

BO
bosutska
15:29 12.03.2014.

Zasto ga nije nokautirao I onda bi sigurno pobjedio. Mirko sve je prolazno ziv si I zdrav I vrijeme je da se povuces.

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
14:25 14.03.2014.

Ostaje pitanje čime je majka CroCopa bila zgrožena. Osobno ne vjerujem da je to bila odlukom sudaca, već time što je vidjela, a sigurno je vidjela brutalnu borbu. PItanje je i zašto ona nije gledala Mirkove borbe u inozemstvu, vjerojatno zato što se nisu u cijelosti prenosile kod nas. Mirko bi najbolje učinio da ostavi taj svoj brutalan sport, kao što je učinio i njegov zadnji protivnik. Nije, zapravo, važno odlazi li se iz sporta zadnjom pobjedom ili porazom, važno je da je odluka donesena i izvršena! U tom smislu bi i Ivica Kostelić mogao dosta naučiti, jer doniijeti odluku da će ostati još godinu dana u skijanju poslije mnogo izvanredno slabih rezultata i samo jednog dobrog, ne predstavlja zrelu odluku. Kako je malo vjerojatno da će on u sljedećoj godini biti opet onaj stari, i on će najvjerojatnije otići u skijašku mirovinu poražen. Zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije