Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boks

Babić nokautom u četvrtfinale kvalifikacija za OI

Alen Babić
Tino Juric/PIXSELL
13.04.2016.
u 10:57

"Znao sam da mogu srušiti bilo koga, pa i najbolje europske teškaše. Jedan udarac bio je dovoljan. Idemo dalje", rekao je Babić.

Alen Babić superiorno je izborio četvrtfinale na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u turskom Samsunu, u prvom nastupu u teškoj kategoriji hrvatski prvak nokautirao je Latvijca Nikolajsa Grisuninsa.

Dvostruki brončani s europskih prvenstava srušio se pod Babićevim udarcima nakon samo minutu i 13 sekundi.

"Znao sam da mogu srušiti bilo koga, pa i najbolje europske teškaše. Jedan udarac bio je dovoljan. Idemo dalje", rekao je Babić.

Meč je završen u prvoj rundi nakon fantastičnog desnog krošea u bradu. Prije toga hrvatski šampion napravio je seriju udaraca u suparnikov trbuh i tako ga nagnao da spusti gard. Čim je Latvijac ostavio bradu nebranjenom, sijevnula je Babićeva desnica i ambiciozni Rovinjanin našao se među osam najboljih na turniru. Ringovnom sucu nije preostalo drugo nego poslati Grisuninsa u njegov kut.

"Odličan početak, ali ne treba se prepustiti euforiji. Babić je nokautirao izuzetno iskusnog boksača. Treba nam još pobjeda, imamo još dosta posla", rekao je Babićev trener u BK Leonardo i hrvatski izbornik Leonard Pijetraj.

Već u srijedu 25-godišnji Babić mora ponovno u ring i to protiv tamnoputog Francuza Paula Omba Biongoloa, a meč je na rasporedu oko 21 sat po hrvatskom vremenu.

U srijedu oko 15 sati u ring dvorane Mustafe Dagistanlija u Samsunu ulazi i Sesvećanka Anamarija Maršić, koja će protiv Njemice Sarah Scheurich tražiti plasman u polufinale kategorije do 75 kg. Da bi izborila Rio de Janeiro, Anamarija se mora probiti u finale.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije