Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boksa

Anamarija Maršić u četvrtfinalu kvalifikacija za Olimpijske igre

Olimpijske igre
Reuters (Ilustracija)
11.04.2016.
u 18:50

"Dobro je boksala protiv vrlo nezgodne suparnice. Stalno se kretala unazad, ali je preciznim udarcima gradila prednost"

Pored četvorice boksača, prvu pobjedu Hrvatskoj na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u turskom Samsunu donijela je - boksačica.

Sesvećanka Anamarija Maršić probila se u četvrtfinale kategorije do 75 kilograma jednoglasnom bodovnom pobjedom (39-37, 39-37, 39-37) protiv borbene Rumunjke Florine Radu.

"Ovo definitivno nije bila jedna od mojih boljih izvedbi, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu", rekla je Imoćanka sa sesvetskom adresom nakon prve pobjede u Samsunu.

U žestokoj razmjeni udaraca tijekom sve četiri runde (žene boksaju četiri puta po dvije minute) hrvatska reprezentativka bila je kudikamo uvjerljivija. Samo je u drugoj rundi ponešto popustila, da bi u posljednje dvije dionice ponovno boksala beskompromisno i precizno pogađala suparnicu.

"Dobro je boksala protiv vrlo nezgodne suparnice. Stalno se kretala unazad, ali je preciznim udarcima gradila prednost. Kako je meč išao kraju, tako je Anamarija bila sve bolja", kazao je njen trener Stipica Brekalo.

Maršić će ponovno u ring u srijedu popodne kad ju čeka meč protiv Njemice Sarah Scheurich. Od plasmana na Olimpijske igre u Rio de Janeiru dijele ju još dvije pobjede.

U utorak oko 19 po hrvatskom vremenu posljednji muški predstavnik na turniru, naš teškaški prvak Alen Babić iz zagrebačkog BK Leonardo, boksa protiv Latvijca Nikolajsa Grisuninsa, brončanog s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije