Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fili Ozobić

Azerbajdžan može biti opasan samo koliko mu to Hrvatska dopusti

Filip Ozobić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
20.03.2019.
u 16:18

Poznavatelji suparničke reprezentacije drže da im je najbolji igrač Almeida, Brazilac s azerbajdžanskom putovnicom, koji je Ozobićev suigrač u Qarabagu.

Nikola Jurčević s Azerbajdžanom će u četvrtak testirati Hrvatsku, oslabljenu zbog ozljeda i kartona. Novi izbornik Azerbajdžana jako dobro poznaje našu reprezentaciju i naš izbornik Zlatko Dalić ne može ga iznenaditi nekakvim novim igračem. 

No zato bi kvaliteta trebala odlučiti o pobjedniku na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a pobjeda na startu uvijek je važna, a slijedi i put u Mađarsku na novi, zacijelo teži ispit, iako bi bilo jako neodgovorno podcijeniti i sutrašnjeg suparnika.

Jurčević je bio u gužvi

Dalić se informirao o Jurčevićevim izabranicima koji dolaze da bi pokušali nešto napraviti i sigurno je da Jurčević ne dolazi potpisati poraz, da bi mu nekakav uspjeh na startu kvalifikacija, protiv srebrne momčadi sa Svjetskog prvenstva, bio veliki vjetar u leđa za nastavak igranja u skupni u kojoj su još Mađarska, Slovačka i Wales.

U kakvoj atmosferi stižu Azerbajdžanci, pitamo Filipa Ozobića koji svoj nogometni kruh zarađuje upravo u Azerbajdžanu.

– Atmosfera je dobra i oko reprezentacije i u njoj, ali oni isto znaju da igraju u gostima s Hrvatskom i da je Hrvatska veliki favorit – rekao je Ozobić koji je kao klinac bio u Dinamu, pa u moskovskom Spartaku, Zadru, Hajduku i Slaven Belupu prije nego što je otišao u Azerbajdžan.

Nikola Jurčević nedavno je postao izbornik ove reprezentacije, kako su ga tamo prihvatili?

– Mislim da su ga primili dobro, a očekuju da sigurno napravi što više može u kvalifikacijama – kaže Ozobić.

Jeste li se uspjeli naći, porazgovarati?

– Samo smo se sreli, ali on je imao dosta obveza pa smo se dogovorili da ćemo se vidjeti i podružiti kad sve ovo prođe, kad završe te reprezentativne obveze – kaže Ozobić koji ne zna previše o tome zašto Robert Prosinečki, koji je vodio Azerbajdžan, nije ostao na tom mjestu.

– Stvarno ne znam razloge, nisam baš o tome puno razgovarao.

Rekli smo da Dalić ne može iznenaditi Jurčevića, a mogu li Azeri iznenaditi našu reprezentaciju?

– Ne znam čime bi nas mogli iznenaditi. Sigurno da će oni biti toliko opasni koliko im to Hrvatska dopusti – drži Ozobić.

Poznavatelji suparničke reprezentacije drže da im je najbolji igrač Almeida, Brazilac s azerbajdžanskom putovnicom, koji je Ozobićev suigrač u Qarabagu.

– Istina, Almeida je dobar igrač, a kao momčad očekujem da će agresivnom i kompaktnom borbom pokušati nešto napraviti protiv Hrvatske.

Taj Richard Almeida de Oliveira ima 29 godina, nakon Brazila igrao je u Portugalu (Gil Vicente), bio je u Astani, a sada se, točnije ove zime, vratio u Qarabag.

Za Azerbajdžan je odigrao 14 utakmica i postigao tri pogotka. Iako je Jurčević pozvao i nekoliko mladih igrača koji igraju po Europi, većinu reprezentacije čine igrači iz Qarabaga i Neftčija, dva kluba koja se bore za naslov prvaka, trenutačno su bodovno izjednačeni, s 14 bodova više od trećeplasiranog.

Dva nastupa za Hrvatsku

Filip Ozobić dosad je igrao za Gabalu, a ljetos je prešao u Qarabag, već je treću godinu u Azerbajdžanu.

– Meni je ovdje doista super, prvo u jednom, a i sada u novom klubu. I o Azerbajdžanu doista mogu reći samo sve najbolje – dodao je Filip.

Zacijelo je tako, da nije bio zadovoljan uvjetima i životom u toj dalekoj zemlji, sigurno da bi ostao i potpisao ugovor s novim klubom do ljeta 2021. No, u najboljim je godinama, tek mu je 27 i još ima toga što može odigrati. Taj dečko, koji je rođen u Bjelovaru, već je napravio popriličnu “kilometražu” u nogometnom svijetu.

Da se ne zaboravi, prošao je i sve selekcije naše reprezentacije, a zaigrao je i za A reprezentaciju, dok je izbornik bio Ante Čačić, on se našao među igračima koji su igrali na turniru u Kini protiv Čilea i Kine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije