Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Australski premijer oglasio se oko Srđana Đokovića, novinari nisu bili zadovoljni odgovorom

Beograd: Diana i Srđan Đoković, roditelji Novaka Đokovića
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
29.01.2023.
u 10:29

- Ovdje sam samo kako bih podržao svog sina, nisam imao namjeru izazvati takve naslove i smetnje. Bio sam vani s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svih mečeva svog sina, kako bih proslavio pobjedu i slikao se s njima - branio se nakon susreta Đoković stariji.

Novak Đoković u finalu protiv Stefanosa Tsitsipasa (6:3, 7:6, 7:6) osvojio je svoj deseti naslov na Australian Openu. Srpski tenisač bio je uvjerljiv kroz cijelo natjecanje, a sam turnir osim nastupa obilježili su i njegovi navijači. Naime, tijekom četvrtfinala protiv Rusa Andreja Rublova, s tribina su uzvikivali 'Srbija-Rusija', ogrnuti zastavama obje zemlje. 

Na jednoj je bio lik predsjednika Rusije Vladimira Putina, a na drugoj zloglasni simbol 'Z', kojeg ruska vojska koristi od početka rata u Ukrajini. K tome su na glavama nosili kokarde. Osiguranje ih je zamolilo da napuste meč, ali uzvratili su uvredama i policija ih je privela. Na kraju su pušteni nakon ispitivanja.

- Neka živi Rusija - viknuo je Srđan Đoković, Novakov otac koji je došao na turnir. 

Đoković stariji kasnije se oglasio, kazavši kako nije želio izazvati smetnje i da zbog toga neće biti na finalu. 

- Ovdje sam samo kako bih podržao svog sina, nisam imao namjeru izazvati takve naslove i smetnje. Bio sam vani s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svih mečeva svog sina, kako bih proslavio pobjedu i slikao se s njima. Nisam imao namjeru da biti upleten u sve ovo. Kako ne bi bilo nikakvih smetnji na polufinalu za mog sina ili bilo kojeg drugog igrača, odabrao sam meč gledati od kuće - rekao je.

Situaciju je prokomentirao i australski premijer Anthony Albanese, kojeg su novinari upitali bi li mu, da je Srđan planirao na finale, trebalo zabraniti da se vrati na turnir.  

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 25, 2023 Serbia fans in the stands hold flags in support of Serbia's Novak Djokovic during his quarter final match against Russia’s Andrey Rublev REUTERS/Loren Elliott Photo: LOREN ELLIOTT/REUTERS
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS

- Vidio sam neke komentare o ovome. Ja ću naglasiti da Australija stoji uz narod Ukrajine. To je stav Australije i Australija je nedvosmislena u našoj podršci vladavini međunarodnog prava i ne želimo vidjeti bilo kakvu podršku ruskoj invaziji na Ukrajinu koja ima razoran uticaj na narod Ukrajine - izjavio je Albanese. 

To nije bilo dovoljno engleskim novinarima, koji su očekivali konkretniji odgovor. Podsjetimo i što je na navedenu temu rekao sam Novak.

- Sporna fotografija nastala je dok je on bio u prolazu. Na videu se čuje kako je pozdravio te ljude, a to su onda mediji potpuno pogrešno interpretirali i prikazali. Žao mi je što je sve skupa eskaliralo, ali vjerujem da ljudi razumiju da moj otac nije imao namjeru podržati bilo koji rat - zaključio je. 

Komentara 17

ED
edvardl
10:58 29.01.2023.

Četn.k stariji i četn.k mlađi!

DU
Deleted user
10:40 29.01.2023.

Jadan Hrvat koji vjeruje Srbima. To je drugi svijet, tzv srpski svet. Nikad se oni nece otrijeznit dok jako ne dobiju po lampi i budu ozbiljno vojno porazeni.

BR
Brandfackel2
11:49 29.01.2023.

Smeta vam tobože neka snimka i uzvik na tribinama "Srbija-Rusija", a nas Hrvate prisiljavate na suživot s takvima, proglašavate nas nacionalistima kad branimo goli život od osovine Srbija-Rusija, instalirate nam veleizdajnike koji s njima koaliraju... Fuj!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije