Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez milosti

Atletičarka doživotno suspendirana zbog dopinga

Asli Cakir Alptekin
Foto: Reuters/Pixsell
23.09.2017.
u 17:02

Alptekin je prije pet godina na Olimpijskim igrama u Londonu slavila u utrci na 1500 metara, no tu je zlatnu medalju morala vratiti jer je bila pozitivna na dopinškoj kontroli

Turska atletičarka Asli Cakir Alptekin (32) kažnjena je doživotnom zabranom nastupa zbog trećeg pozitivnog dopinškog nalaza, objavila je turska novinska agencija Anadolu.

Alptekin je prije pet godina na Olimpijskim igrama u Londonu slavila u utrci na 1500 metara, no tu je zlatnu medalju morala vratiti jer je bila pozitivna na dopinškoj kontroli. Ta utrka iz Londona poznata je kao "najprljavija svih vremena" jer je čak šest od devet prvoplasiranih trkačica barem jednom u karijeri bilo dopingirano.

Prije dvije godine još je jednom bila pozitivna na dopinškoj kontroli i tada je kažnjen a s osam godina zabrane, no ta je kazna počela teći retroaktivno od 2013. godine i potom je prepolovljena, pa se Alptekin vratila na stazu već ove godine. Nažalost, nije se odviknula negativnih navika te je još jednom uhvaćena u prijestupu.

Komentara 1

VI
VisAVis2
07:57 24.09.2017.

Nije problem u pojedincima koji, kao u konkretnom primjeru, posežu za zabranjenim sredstvima! Problem je ako se to sistematski i službeno organizirano, tajno radi, u prošlosti primjer Istočne Njemačke, a najnoviji primjer je Rusija! Treba čitav savez izbaciti doživotno, a (pošteni) sportaši, neka izaberu (učlane) se u "čisti" savez po izbiru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije