Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA U NBA

Atlanta Hawksi smijenili trenera McMillana, klub napušta nakon dvije godine

NBA: Phoenix Suns at Atlanta Hawks
Foto: Dale Zanine/REUTERS
1/3
22.02.2023.
u 10:00

Momčad će sada privremeno voditi Joe Prunty, koji je ulogu zamjenskog trenera imao i u Bucksima. Quin Snyder spominje se kao trajno rješenje.

Američka profesionalna košarkaška NBA momad Atlanta Hawks otpustila je trenera Natea McMillana (58), a na njegovo mjesto kao privremeno rješenje postavila Joea Pruntyja (54). McMillan je bio glavni trener Hawksa od 1. ožujka 2021. godine te je u toj sezoni odveo momčad do finala doigravanja Istočne konferencije.

Prošle sezone je nakon omjera 43-39 u ligaškom dijelu sezone Atlanta ušla u doigravanje tek kroz "play-in" da bi u prvom krugu ispala od Miami Heata, a u tekućoj sezoni se s omjerom 29-30 momčad nalazi na osmoj poziciji Istoka, odnosno opet drži mjesto koje vodi u "play in".

Prije Atlante McMillan je kao glavi trener vodio i klub u kojem je proveo svoju čitavu igračku karijeru Seattle SuperSonicse (2000-2005), Portland Trail Blazerse (2005-2012) i Indiana Pacerse (2016-2020) te je ostvario omjer pobjeda i poraza 760-668 u ligaškom dijelu, odnosno 28-48 u doigravanju.

Pruntyju će ovo biti drugi put u karijeri kako uskače na mjesto glavnog trenera, tijekom 2018. godine je vodio Milwaukee Buckse i ostvario omjer 21-16.

Kao glavni kandidat za novo stalno rješenje na klupi Hawksa spominje se Quin Snyder koji je od 2014. do 2022. uspješno vodio Utah Jazz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije