Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN "TROFEJ"

Iznenađenje za Oršanića! Argentinski izbornik upoznao svoju hrvatsku rodbinu kojoj se nije nadao

Daniel Oršanić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
30.11.2016.
u 19:30

Argentinskog trenera hrvatskih korijena posjetili su Dubravka Šakić (85) i njezina kći Tamara Majnarić. Gospođa Dubravka sestrična je Danielova oca Branka (84), koji je sa 15 godina, s ocem Ivanom, napustio Hrvatsku daleke 1945.

Osim s peharom pobjednika Davisova kupa, argentinski izbornik Daniel Oršanić kući se vratio s još jednim “trofejem”, također emotivno jako vrijednim. Neposredno prije polaska u zagrebačku zračnu luku, Oršanić se u hotelu Hilton susreo sa svojom hrvatskom rodbinom kojoj se nije nadao.

Argentinskog trenera hrvatskih korijena posjetili su Dubravka Šakić (85) i njezina kći Tamara Majnarić. Gospođa Dubravka sestrična je Danielova oca Branka (84), koji je sa 15 godina, s ocem Ivanom, napustio Hrvatsku daleke 1945.

Za Daniela Oršanića ovo je bio emotivan susret osnažen fotografijama iz djetinjstva njegova oca koje je ponio sa sobom. No, prije no što ih je preuzeo snimio ih je svojim mobitelom poslao ocu u Argentinu, koji je sebe prepoznao na tim slikama u dječjoj igri s gospođom Dubravkom.

Oršanićev je otac s roditeljima napustio Hrvatsku i, nakon što je u izbjegličkim logorima proveo godinu dana u Austriji, a tri u Italiji, skrasio se u Argentini.

>> Hrvati su već slavili naslov, a onda je Del Potro 'uskrsnuo'...

Komentara 17

MM
mirno_more
21:10 30.11.2016.

Hrvat rođen u Argentini, od majke argentike mora se bojati za svoju sigurnost i život u Republici Hrvatskoj kao izbornik reprezentacije Argentine...samo zato što mu je otac sa 15 godina pobjegao iz Hrvatske...jadna li si naša Domovina...nema takve Domovine koja ima tako tešku pokoru...

MO
mobitel20
20:23 30.11.2016.

Tragicne su mnoge hrvatske sudbine nakon WW2...Jednaka tragedija je neznanje o tome, a jos veci zlocin je i danasnji nastavak iste jugopropagandne lazi koja svemu tome i dalje pristupa na temelju velikosrpskih i komunistickih lazi ili poluistina kojima prilaze jednostrano i iskljucivo. Najveci doprinos buducnosti je postavljanje pune istine u hrvatske skole i medije. Nama istina odgovara jer je poznato da je mnoogo povoljnija od nametnute jugosrpsko komunisticke tvornice lazi koja se i danas projicira. Orsanicima i njegovoj rodbini zelim svako dobro u zivotu.

Avatar Abcda
Abcda
20:21 30.11.2016.

Jos jedna "lepa prica" u reziji Tita i KPJ... Izbrisite ga pod hitno iz nase povijesti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije