Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u košarci

Argentina neočekivano lako svladala Francusku za veliko finale!

Argentina - Francuska
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
13.09.2019.
u 15:53

Junak utakmice bio je 39-godišnji Luis Scola

Košarkaška reprezentacija Argentine odmjerit će snage protiv Španjolaca u finalu Svjetskog prvenstva u Kini! U polufinalnom ogledu Argentinci su neočekivano lako svladali Francuze rezultatom 80:66.

Argentina je utakmicu otvorila uz prednost 10:2, međutim, Francuzi su do kraja četvrtine uspjeli smanjiti zaostatak na samo minus 3 poena (21:18 za Argentinu).

Momčadi su se rezultatski nadmudrivale sve do posljednjih minuta druge dionice (34:32 za Argentinu), ali tu polako dolazi do sloma francuske reprezentacije. 

Već u trećoj četvrtini Argentinici su tri puta dolazili do prednosti od 15 poena, a pribrani su ostali i kada su Francuzi uspjeli zaprijetiti i spustiti se na osam poena zaostatka pet minuta prije svršetka dvoboja.

Priču je zaključio 39-godišnji Luis Scola tricom za 71:59 nešto manje od četiri minute prije kraja, a Scola je ujedno bio i prvi strijelac utakmice s postignutih 28 poena. 

Nedjeljno finale počinje u 14 sati.

Komentara 1

ZO
zokimo
17:11 13.09.2019.

Dan više odmora puno znači pred polufinale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije