Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN REPREZENTACIJE

Srnin apel navijačima: Prestanite s neprimjerenim navijanjem i odnosite se s poštovanjem

Hrvatska reprezentacija
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/8
03.06.2016.
u 18:42

- Uime cijele reprezentacije želim reći da smo tužni i razočarani što je stigla Fifina kazna, još jedna u nizu. Smatramo da nema mjesta neprimjerenom navijanju i da zaslužujemo nakon svih velikih natjecanja na koje smo se plasirali podršku i u ovim kvalifikacijama punih tribina - kazao je Srna.

Darijo Srna dan uoči utakmice sa San Marinom uputio je apel navijačima, a iza njega stali su Mario Mandžukić, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić i Luka Modrić.

- Uime cijele reprezentacije želim reći da smo tužni i razočarani što je stigla Fifina kazna, još jedna u nizu. Smatramo da nema mjesta neprimjerenom navijanju i da zaslužujemo nakon svih velikih natjecanja na koje smo se plasirali podršku i u ovim kvalifikacijama punih tribina. Molimo navijače da se prema nama odnose s poštovanjem i neka prestanu s neprimjerenim navijanjem. Usto, vjerujemo da bi se i država mogla uključiti u rješavanje problema - kazao je Srna. 

Podsjetimo, Fifa je kaznila HNS zbog neprimjerenog navijanja i veličanja ustaštva na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske u ožujku s dvije utakmice bez gledatelja u kvalifikacijama za SP i 150.000 franka. Nakon toga je Zdravko Mamić izjavio da ima "dojavu da će na prijateljskoj utakmici sa San Marinom biti nereda".

>> Stigla nova osuda: 'Za dom spremni viču oni kojima do Hrvatske nije stalo'

Komentara 70

HR
hr76
19:28 03.06.2016.

Država na temelju Domovinskog rata mora dekriminalizirat taj pozdrav jednako kako je dekriminalizirana i kuna kao nacionalna valuta. I onda neće više bit problema, jer osim pozdrava nema tu nikakvih crnih kapa i slično. To što nam prikrpavaju domoljubni pozdrav kao ustaštvo smo sami krivi, i to treba ispraviti zakonom, pa čak i u inat mrziteljima Hrvatske.

MM
maximilijanalexandar.max
20:30 03.06.2016.

Krenuli ste zabranjivati nešto što se nikad neće zabraniti. Pametnije vam je bilo da ste ozakonili taj pozdrav i uefi i fifi objesnili da je to starohrvatski pozdrav koji je bio peisutan kroz cijelu povjest a pritom i drugi svijetski rat je dio hrvatske povijesti tako da je se koristio i u to vrijeme kao i vrijeme domovinskog rata.

ST
staromlad
22:06 03.06.2016.

Tu su upletni neki gadni interesi. Onaj tko ovime dirigira dobro zna kako treba napraviti pomutnju. Koristi se nezadovoljstvo dijela navijača (čitaj, Torcida koja želi jaki Hajduk i Boysi (huligani) koji su nakon godina divljanja (Austrija, Prag, Udine itd.) odbačenii od kluba) u svrhu ocrnjivanja same Hrvatske, udaranja po njezinim simbolima (jedan od simbola je i sport) i prikazivanja iste kao nazadnjačke, crne i netolerantne. Taj rukopis je vidljiv i običnome čovjeku pa je sada glavno pitanje zašto to nije vidljivo i onima koji bi mogli i poduzeti da se te stvari izbjegnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije