Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali praznih ruku

Ante Tomić: Dogodilo nam se ono najgore

Ante Tomić i Svetislav Pešić
Foto: Reuters/Pixsell
01.07.2020.
u 14:52

Trener Svetislav Pešić Tomića je u završnici susreta ostavio na klupi

Kapetan Barcelone, hrvatski centar Ante Tomić nakon dramatičnog 67:69 poraza od Baskonije u finalu španjolskog prvenstva igranom u utorak u Valenciji izjavio je kako su on i momčad teško primili taj neuspjeh u razočaravajućoj sezoni.

- Znali smo da se u ovakvom formatu, s jednom finalnom utakmicom, može bilo što dogoditi. A dogodilo nam se ono najgore. Izgubili smo finale u posljednjim sekundama. Bio je to težak udarac - izjavio je 33-godišnji Tomić.

Porazom od Baskonije nastavio je Barcelonin "post" u španjolskom prvenstvu u kojemu je posljednji put slavila 2014. godine.

- Nakon dobro odigranog turnira, u ovom susretu nismo bili uspješni u napadu. Zabijenih svega 67 koševa dovoljno govori. Uputili smo puno isforsiranih i prebrzih šuteva. Baskoniji čestitam na pobjedi i naslovu. Nama ostaje samo to drugo mjesto... - dodao je Tomić koji je u finalu postigao tek dva poena uz šest skokova za 17 minuta provedenih na terenu. 

Trener Svetislav Pešić ga je u završnici susreta ostavio na klupi.

Očekivanja u klubu uoči sezone bila su velika posebno nakon dovođenja Nikole Mirotića iz NBA lige, no Katalonci su ostali bez ijednog trofeja. U španjolskom superkupu ih je pobijedio Real Madrid, a u kupu ih je u četvrtfinalu izbacila Valencia. Euroliga je, pak, otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Osvajanje prvenstva bio je imperativ posebno jer je na turniru za prvaka još u skupini ispao najveći rival Real Madrid.

Tomić je tijekom sezone govorio kako po imenima Barcelona ima najjaču momčad od kada je on došao u klub 2012. godine. Nakon velike investicije u momčad ove sezone, te nakon pada prihoda uzrokovanog krizom s koronavirusom, klub će u nadolazećim danima krenuti u slaganje momčadi za iduću sezonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije