Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI VELIKAN

Ante Kostelić bio je vrhunski rukometaš. Prekrižen je u reprezentaciji Jugoslavije zbog domoljublja

Zagreb: Ante Kostelić dobitnik nagrade Hrvatskog skijaškog saveza za životno djelo
Marko Prpic/PIXSELL
18.01.2023.
u 21:04

Otac i trener Kostelića u mladosti je sjajno igrao rukomet, ali nije upisao službene nastupe za bivšu državu

Malo tko ne zna za Antu Kostelića Gipsa, legendarnog skijaškog i rukometnog trenera, čovjeka koji je od Janice i Ivice Kostelića napravio svjetske skijaške prvake. Nedavno je dobio nagradu od hrvatskog skijaškog saveza za životno djelo, što je potpuno zaslužio, a premijer Andrej Plenković je izjavio kako voli popričati s Antom i čuti dobar savjet. Svojevremeno, Ante Kostelić je bio vrsni rukometaš koji je u karijeri igrao za zagrebačke rukometne klubove RK Polet, Mladost, RK Zagreb, francuski klub ASHC Cannes te Čepin u nižim ligama dok je bio vodio žensku selekciju RK Osijeka.

Tijekom karijere Igrao je na pozicijama krila i pivota, sjajno je izvodio sedmerce. Svakodnevno je uz treninge i samostalno marljivo trenirao i trčao po Sljemenu. Osvojio je naslov prvaka u redovima RK Zagreba, a bio je u konkurenciji za nastup u rukometnoj reprezentaciji Jugoslavije.

29.12.2022., Zagreb, hotel Westin - Svecana dodjela nagrade Hrvatskog skijaskog saveza za zivotno djelo Ante Kostelic. Dobitnik prve nagrade je nas proslavljeni trener Ante Kostelic – Gips po kojem je nagrada i dobila ime. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Na pripremnom turniru bio je najbolji strijelac, no nije nikada nije nastupio na službenim utakmicama, mnogi tvrde kako je prekrižen zato što su ga smatrali izuzetnim hrvatskim domoljubom, piše portal Dnevno

Od svih ekipa koje je trenirao, najduže se zadržao u Osijeku gdje je s rukometašicama izborio Prvu ligu te osvojio tadašnji kup Jugoslavije. 

Komentara 11

Avatar urok_eye
urok_eye
21:13 18.01.2023.

I onda ovi zakinuti u glavi kažu Joooj da je ostala Jugoslavija, koja bi to nogometna reprezentacija bilaaaa.... prigodno "zaboravljajući" da bi "za srbe uvek moralo da se nađe mesta" i to na uštrb fantastičnih igrača Hrvata.

B2
bordon 2
21:34 18.01.2023.

Pa Hrvatska je više postigla od samostalnosti od te Jugoslavije što s sporta tiče. Za Juhe je uvjek bilo po nekom ključu. Nikad nisu igrali najbolji. A tako bi bilo i danas.

Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
00:15 19.01.2023.

Legenda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije