Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČIO HNS

Ante Erceg dobio je jednu od najtežih kazni u povijesti HNL-a zbog katastrofalnog ponašanja

Dinamo i Istra sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
08.03.2023.
u 15:21

Bivši napadač Osijeka i Hajduka nije se izvukao poslije ružnih gesta prema glavnom sucu Jakovu Titliću

Nogometaš pulskog prvoligaša Istre 1961 Ante Erceg saznao je za rigoroznu kaznu nakon skandaloznog ponašanja na utakmici 24. kola na derbiju della Učka protiv Rijeke. Jakov Titlić mu je u 90. minuti pokazao drugi žuti karton, a onda je krenuo cirkus. Sudac je u ruci držao blokić u kojem zapisuje izmjene, kartonirane igrače, a pobješnjeli Erceg, koji je imao žuti karton iz 43. minute, ukrao mu je blokić, bacio na pod pa potom podignuo i iskidao ga na opći šok svih prisutnih. 

Nakon toga ga je i vrijeđao riječima 'je*em vam majku lopovsku sto puta'. Sada je stigla i rigorozna kazna za njegovo pomračenje uma, jedna od najtežih u povijesti HNL-a. Disciplinski sudac Alan Klakočer nije imao milosti i odlučio je žestoko kazniti napadača.

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Ante Erceg (Istra 1961) kažnjen je sa 6.000 eura i zabranom igranja na devet prvenstvenih ili kup utakmica zbog:

1. Isključenja uslijed dviju javnih opomena tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka. Prvu opomenu dobio je u 43. minuti zbog opetovanog kršenja PNI (pravila nogometne igre) te drugu u 90. minuti zbog preoštrog starta. Time je počinio prekršaj iz članka 50. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje: kazna zabrane igranja na jednoj (1) prvenstvenoj ili kup utakmici i novčana kazna u iznosu od 400 eura 

2. Nakon što mu je dodijeljen crveni karton, igrač je istrgnuo sucu iz ruke papirić, poderao ga i bacio na teren, čime je počinio prekršaj iz članka 51. DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na pet (5) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 4.000,00 eura 

3. Psovanja suca riječima ”J…m vam majku sto puta lopovsku“, nakon čega je skinuo dres i bacio ga na pod te nastavio psovati suca prilikom izlaska s terena, nakon utakmice prišao sucu i psovao istog riječima “J…m vam majku lopovsku“ te raznim drugim pogrdnim riječima, čime je počinio prekršaj iz članak 53. st.1. toč. b) DP HNS-a, zbog čega mu se utvrđuje kazna zabrane igranja na četiri (5) prvenstvene ili kup utakmice i novčana kazna u iznosu od 3.500,00 eura 

Temeljem odredbe članka 39. st. 1. DP HNS-a izriče mu se jedinstvena kazna zabrane igranja na 9 (devet) prvenstvenih ili kup utakmica i novčana kazna u iznosu od 6.000 eura. Kazna počinje teći 4. ožujka 2023. godine - objavili su iz HNS-a.

Komentara 5

Avatar 15545
15545
09:46 09.03.2023.

Dok je Ante, mora da je dobar decko...

BE
Berri
15:27 08.03.2023.

Dobio je 9 utakmica i 6.000 eura. Sada će se žaliti i smanjiti mu kaznu na 6 utakmica i 3.000 eura. Samo se Istra i Erceg trebaju "isprsiti" i kazna će biti umanjena za 1/3 dosuđene.

KP
Karlovacko pivo
17:27 08.03.2023.

Premalo je dobio sudci onakvi kakvi jesi ali ipak ponasanje i kultura igraca bi trebala biti na višoj razini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije