Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trijumf u New Yorku

Ante Delija nokautirao Scheffela u prvoj rundi i osvojio milijun dolara

26.11.2022.
u 04:48

Nakon poraza u lanjskom finalu, u svom drugom pokušaju Ante Delija uspio je osvojiti pojas PFL-ova teškaškog prvaka i vrlo unosnu novčanu nagradu

U teatru Madison Square Gardena, najslavnije svjetske sportske dvorane, Ante Delija ostvario je ulogu života. Već u prvoj rundi izdominirao je Brazilca Matheusa Scheffela i natjerao suca u kavezu na prekid a organizaciju PFL da mu isplati ček od milijun dolara. A upravo je toliko iznosila nagrada za osvajanje naslova teškaškog prvaka ove američke organizacije.

Ante je u ring ušao uz Daleku Obalu i njihovu laganicu "Mojoj lijepoj Hrvatskoj" no ovaj 32-godišnji Dubrovčanin bio je itekako budan. A negdje sredinom prve runde krenula je prava oluja njegovih udaraca. Najprije je na sredini kaveza protivnika uzdrmao jednim lijevim krošeom, a potom ga je dovršio uz žicu. Prvo je, kroz gard Brazilca, prošao desni direkt pa lijevi kroše da bi sve šampionske snove suparnika ugasio još jednim silovitim i preciznim desnim direktom.

U pobjedničkom slavlju, Ante je skočio na ogradu kaveza gdje ga je već spreman čekao njegov trener, bivši svjetski boksački prvak, Stipe Drviš. U tom oduševljenju Stipe je Anti "očitao bukvicu" (očito neka interna stvar), a najnoviji PFL-ov prvak je uzvratio s prijateljskom pljuskom čovjeku koji je unaprijedio njegov boks do mjere da je dominirao u stand-upu protiv specijalista za taj dio borbe, borca poteklog iz tajlandskog boksa.

Tako je nakon poraza u lanjskom finalu od jednog drugog Brazilca (Cappelozza), u svom drugom pokušaju Ante Delija uspio je osvojiti pojas PFL-ova teškaškog prvaka i vrlo unosnu novčanu nagradu.

A njoj će se sigurno obradovati i njegova supruga Luči kojoj se i zahvalio u trenutku najvećeg uspjeha u karijeri:

- Nisam bio kući dva mjeseca, imam prekrasnu obitelj i jedva čekam vratiti se kući. Hvala mojoj supruzi što obavlja puno toga, sve što meni treba, da meni bude lakše.

Nakon što je putem telefonskog poziva podijelio radost sa suprugom i poslao pusu sinu Marijanu, upitan za svoj trnovit put u ovoj američkoj organizaciji, koji je započeo doživljenim nokautom od protivnika od kojeg će izgubiti i u finalu, Delija je kazao:

- Bilo je uspona i padova u mojoj karijeri. Slomio sam nogu u borbi, dobio bolničku bakteriju, imao sam sedam operacija no sada sam tu.

Sada je na vrhu a s obzirom na uvjerljivost ovogodišnjih izvedbi ovo sigurno neće proći nezapaženo i kod najjače svjetske organizacije slobodne borbe (UFC).

 


 


 

Ključne riječi

Komentara 3

EX
expiralitozo
10:31 26.11.2022.

Bravo Ante. Ne znam kaj ćeš sa lovom, no znam što će ona s tobom. Za koju godinu, alzheimer, parkinsonova, uranjena demencija i slične terapije ili popratne pojave. Ti si manje bitan u ovom članku, ali ova rečenica ,napisana odd očigledno "nabrijanog" novinara, najviše govori o važećem sustavu vrijednosti usvojenom u RH, valjda s nakanom da privuče čim više budućih pacijenata. Citiram: Najprije je na sredini kaveza protivnika uzdrmao jednim lijevim krošeom, a potom ga je dovršio uz žicu. Glorificirati čovjeka koji je već i onako mentalno skučen pa pristaje ući u kavez, koji su inače namijenjeni samo za zvjerad, je strašno poučno za mlade naraštaje. Možda da je novinar usput napisao kako je dotični, eto baveći se starorimskim vještinama uspio završiti i dva fakulteta.

HE
Herceg56
07:56 26.11.2022.

Čestitke Ante i svako dobro.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:42 26.11.2022.

Bravo Ante! Čestitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije