Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Čačić:

Slučaj Lovren ne postoji, a koga bih trebao izbaciti da igra Pašalić?

Ante Čačići Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.03.2017.
u 23:25

Otkad sam izbornik, u pet natjecateljskih utakmica u kojima je Pivarić igrao 90 minuta upisali smo pet pobjeda bez primljenog gola.

Uzbuđenje polako raste uoči prve domaće utakmice koju će hrvatska reprezentacija odigrati pred navijačima nakon dvije godine. HNS se više od deset dana prije susreta s Ukrajinom u Maksimiru pohvalio da je prodano više od 11.000 ulaznica, čije su cijene vrlo pristupačne. A izbornik Ante Čačić u petak će objaviti imena kandidata za tu utakmicu. 

Jeste li išli gledati Marija Pašalića i razgovarali s njim? Je li pozvan za Ukrajinu? Postaje li siguran reprezentativac igrama u Milanu?

''Mario igra zapaženo u Milanu i sigurno ga dobro pratimo, kao i sve kandidate za reprezentaciju. Veseli me njegova minutaža u Milanu, kao i njegova forma i nadam se da će mu se karijera nastaviti razvijati tom uzlaznom putanjom jer može biti vrlo koristan igrač za hrvatsku reprezentaciju. No, isto tako je jasno da mi upravo u veznom redu i na njegovoj poziciji imamo najveću koncentraciju kvalitete, s igračima koji su važne poluge najboljih europskih klubova. Nije lako ući u taj krug jer netko iz njega mora i ispasti, ne možemo na okupljanja zvati 30 igrača. Razumijem i medije koje zanimaju nova imena, ali volio bih vidjeti i prijedloge koga bismo trebali onda izostaviti'', kazao je Čačić za Goal.com.

Kako vidite Lovrenovu reakciju, gdje se 'posuo pepelom' zbog izjave od prije Eura da neće doći ukoliko ne bude u prvih 11? Jeste li riješili sve nesuglasice?

"Rekao sam to i prije, pa mogu samo ponoviti: za mene ne postoji 'slučaj Lovren', mi smo to riješili. Dejan će biti na dispoziciji reprezentaciji kada bude pozvan na okupljanje."

S obzirom na to da Pivarić ne igra u odličnoj formi, a Strinić igra jako malo, razmišljate li o novim opcijama za lijevi bok? Leovac, H. Milić, A. Milić... koliko su daleko od reprezentacije?

"Unutar stožera razmišljamo, analiziramo, pratimo i razgovaramo o svemu i o svima - to vrijedi za cijelu momčad, ne samo za tu poziciju koja se kontinuirano provlači kroz medije kao problematična. Otkad sam izbornik, u pet natjecateljskih utakmica u kojima je Pivarić igrao 90 minuta upisali smo pet pobjeda bez primljenog gola. Stoga, ne vidim razloga za dramu po tom pitanju."

Kako vam se dopada nova Mandžukićeva uloga? Hoće li igrati na krilu protiv Ukrajine ili ste skloniji opciji s dvojicom napadača ili nema mjesta u prvih 11 za Nikolu Kalinića?

"Prerano je sada govoriti o prvoj postavi protiv Ukrajine jer je do utakmice desetak dana i tek moramo vidjeti u kakvom će zdravstvenom stanju i formi biti svi igrači. Mario može dobro odigrati i na toj poziciji, što pokazuje iz tjedna u tjedan u Juventusu, a Nikola igra dobro i dosta zabija u Fiorentini, što me također veseli. Između ostalih, i njih sam posjetio tijekom proteklih tjedana, razgovarali smo o njihovoj ulozi u momčadi i uvjerio sam se još jednom da je svim igračima na prvom mjestu interes momčadi i da su se svi spremni podrediti uspjehu cijele ekipe - kazao je izbornik.

Cijeli razgovor sa Čačićem pročitajte na portalu Goal.com.

Komentara 6

PA
Panac
05:59 16.03.2017.

Imam feeling da bi utakmica sa Ukr,koja je jako važna,mogla otići u krivom smjeru ( čak i poraz ) . Dali su u ruke repr. koja bi sa vrhunskim stručnjakom ( npr Ancelotti ) bila kandidat i za medalju... čovjekuu koji nema kvalitetu ni za 1 HNL. Utakmica sa Por je pokazala sve njegove slabosti. Umjesto da postavi ofenzivnu igru i da razbijemo limitirani Por... on se usro.... i znamo kamo je to izgledalo i završilo.

JU
Jure7
08:20 16.03.2017.

Koji komentar.... Da sa Pivaricem u sastavu pet utakmica nismo primili niti jedan gol... Statisticki Mandzukic po par utakmica ne zabije gol.... da li to znaci da ga treba staviti na klupu... Cega se nas veseljko drzi.... statistike ili kvalitete...

RI
rikavac
00:43 16.03.2017.

Jadni smo mi ako nam je Pivaric siguran u prvih 11. pa zar jos ima neko jo vjeruje tom panju. Vjerovatno jos nema ponuda za panjinu pa se nastavlja trpanje u pevih 11. Mandzo sta rec o njemu sto se nije reklo.Ako smo spali da nam je on glavni napadac i pored Kramarica Kalinica pa cak Copa koji su svi vise dali golova od njega i opet nece igrat. Zalosno i jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije