Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - DINAMO 1:1

Andrić i Ibanez za podjelu bodova

Hajduk Dinamo derbi (1)
Foto: Pixsell
1/27
Autori: Ozren Maršić, Antonela Vukorepa/VLM
10.09.2011.
u 22:02

Prije kraja utakmice zakuhalo je u svečanoj loži Poljuda. U žiži je bio splitski gradonačelnik Željko Kerum, koji se zamalo potukao. Na travnjaku nije bilo nikakvih incidenata, kao ni na prepunim tribinama.

Preko 35 tisuća gledatelja okupilo se na Poljudu, Hajdukovi navijači imali su svoj performans nazvan “od 1911-te traje, i nikad nas neće štufat” i preko cijele istočne tribine razvili transparent u kojem su pokazali sto godine bijele povijesti. Sve su začinili bacanjem papirića na zapadnoj tribini, a s krova je poletjelo i preko 500 kilograma latica cvijeća.

Crna razdoblja bila su u 33. i 60. minuti kada je bačeno stotinu dimnih baklji, pa je Bebek morao prekidati utakmicu. Na Poljud je stiglo oko dvije tisuće BBB-a, koji su u znak trinaest mjeseci apstinencije šutjeli prvih trinaest minuta, a onda su “ruknuli”. Njihova koreografija, sasvim logično bila je skromnija, a dominirao je transparent “Opet smo na prvoj crti, za Dinamo borit ćemo se do smrti”. Dobili su pljesak Poljuda kada su zavikali “Mamiću, cigane odlazi iz svetinje”.

Igra bez mašte


Na travnjaku se igralo taktički zahtjevno, bez neke velike mašte. Prema najavama, zaigrao je i Josip Šimunić, te dobio svoju porciju zvižduka.

Hajduk je prvi zaprijetio preko Vukovića i Ahmada Sharbinija u 7. minuti, pa je Tonel promašio izgledu prigodu u 9. minuti. A onda je uslijedio šou Marija Brkljače, kandidata za glupost godine. Najprije je u 10. minuti zbog nesportskog ponašanja dobio žuti karton, pa je “opleo” po Vidi što je ostalo nekažnjeno, a u 20. minuti njegov start na stajnu nogu Leke sudac Ivan Bebek “nagradio” je drugim žutim kartonom.

Dobar slobodnjak Tomasova

S igračem manje Dinamo nije ozbiljnije prijetio, a u 38. minuti Kelava je na jedvite jade obranio slobodni udarac Tomasova.

A onda eksplozija Poljuda. U 44. minuti mlaki Dinamo je srušen. Tomasov je izveo korner, Maloča odlično skočio, ali s gol-linije loptu je izbio Ibanez, no samo do Andrića koji doveo Hajduk u vodstvo od 1:0.

Ipak, u posljednjoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Dinamo se vratio u život. Badelj je dao dubinsku loptu, iza Hajdukove obrane utrčao je Ibanez i poravnao na 1:1.

Nastavak je ponudio Jurčićevu ideju sa Šitumom na lijevom krilu, no Dinamo, unatoč igraču više, nije dominirao, nedostajalo je protočnosti u igri Jurčićeve momčadi. Tako je to kad se Sammir skriva i loptu prima na centru...

Hajduk - Dinamo 1:1

Tijek utakmice

Drugo poluvrijeme

90+5' Kraj je utakmice.

89' Šimunić je požutio nakon što je na rubu 16erca srušio Sharbinija. Andrićeva lopta iz slobodnjaka odbija se od živog zida i ide u korner, no ništa od toga.

88' Kelava sada spašava Dinamo nakon sjajnog šuta Tomasova.

86' Izlazi Rukavina, ulazi Krstanović.

80' Izlazi Luštica, ulazi Tonči Kukoč.

75' Požutio je Maloča zbog starta na Rukavini, a onda zbog prigovaranja i Andrić.

72' Kako utakmica odmiče tako plavi više stišću i drže igru na polovici bijelih. Ovoga puta pokušao je Badelj, ali Subašić nije imao problema.

71' Ušao je Lendrić, izašao Vuković.

68' Dinamov 'Messi' odmah je krenuo u akciju, desnicom s lijevog krila i pogodio lijevu vratnicu Subašićevog gola.

66' Umjesto Leke ulazi Mateo Kovačić. Želi trener plavih još jedan gol.

65' Nastavljena je utakmica, Anas je pokušao s 25 metara, ali nije to bilo opasno za Kelavu.

59' Ponovno Poljud 'gori' i utakmica je prekinuta.

56' Razigrali su se gosti i čini se kako bi uskoro mogao biti još koji gol u mreži Hajduka. Korner za Dinamo izveo je Sammir, dodao se Milanom Badeljom, centrirao za Tonela koji puca preko gola.

54' Nakon duela Milićevića i Beqiraja Sammir je izveo slobodni udarac sa 17 metara, no lopta odsjeda u živom zidu.

52' Anas Sharbini dobio je žuti zbog starta s leđa na Domagoja Vidu. Par trenutaka prije pokušao je Tonel iz daljine no poslao loptu u blok.

50' Tomasov je bio u sjajnoj prilici, no loptu šalje preko gola. Ipak, u letu je dodirnula nekog od plavih pa je bio korner, ali bez opasnosti za Kelavu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Ušao je Šitum na radost Manchesterovih skauta, a izašao Cufre.

Prvo poluvrijeme

45+5' GOOOL 1:1 Dinamo je izjednačio preko Ibaneza u četvrtoj minuti sučeve nadoknade.

43' GOOOOL 1:0 Zabio je Srđan Andrić! Nakon Tomasovljevog centaršuta iz kornera, Miličević glavom odlično puca, a odbija to Ibanez s gol-linije. Na njegovu nesreću lopta odlazi samo do noge kaptana bijelih koji matira Kelavu. Poljud je u deliriju, baklje se opet pale...

Tomasov je izveo korner, Milićević glavom odlično pucao, odbio je Ibanez s gol-linije, ali samo na nogu kapetana Andrića, koji šalje loptu u mrežu za vodstvo Hajduka!

42' Cufre je srušio Vukovića, a s otprilike 25 metara slobodni udarac izveo je Andrić i poslao loptu u živi zid.

38' Sammir je požutio radi upitnog simuliranja na rubu kaznenog prostora.

37' Tomasov je neloše pucao, no plavi vratar bez greške brani.

34' Šimunić je opasno uklizao Anasu Sharbiniju na samom rubu kaznenog prostora. Bebek sudi samo slobodan udarac, ali baklje su na neko vrijeme prekinule utakmicu.

31' Izdaleka prijeti Tomasov, no ravno u Kelavine ruke. Par trenutaka kasnije Subašić je krajnjim naporom izbacio Vidinu loptu iznad grede.

30' Nakon pola sata, dojam je da su jalovi pokušaji s obje strane. Posebne kreacije nema ni od Hajduka ni od Dinama koji zasad ne koristi brojčanu nadmoć.

25' Umjesto Ahmada Sharbinija ulazi Japanac Inoha i odlazi na Andrićevo mjesto, a kapetan bijelih ide u vezni red.

20' Brkljača je dobio drugi žuti karton i izlazi iz igre! Ovaj put nagazio je Jerku Leku, a samo minutu prije Domagoja Vidu točno pred sučevim očima. Deset minuta ranije ispucao je loptu s mjesta prekršaja i pregovarao sa sucem... Bijele čeka težak posao.

17' Prošlo je ispitvanje snaga, počelo se jurišati po gol. Anas Sharbini ušao je u šesnaesterac po lijevoj strani i zapucao, Kelava je odbio loptu do Vukovića, koji ju ne prihvaća najbolje.

13' Tek sada, kako su i obećali, Dinamovi navijači počeli su s pjesmom i transparentima. A Šimunić od domaće publike dobiva zvižduke pri svakom dodiru s loptom. 13 minuta šutjeli su u ime 13 mjeseci bojkota.

12' Sammir je izveo korner, no brzo su to raščistili bijeli. A Tonel se razigrao uputio udarac, ali iz zaleđa, no ionako je Subašić loptu prizemljio...

10' Mario Brkljača srušio je Badelja pa napucao loptu i zaradio žuti karton.

8' Slobodni udarac za plave izveo je Sammir, s 25 metara iskosa, glavom je pokušao Tonel izbliza, no šalje loptu u vanjsku stranu mreže pa se za tu glavu i uhvatio...

4' Leko je prvi ''poljubio travu'', no nije se dugo dolje zadržao. Zasad su napravljena četiri prekršaja.

3' Zasad ne srljaju previše ni jedna ni druga momčad. No, malo se prešao Andrić i krivo poslao poprečnu loptu, no Sammir nije uspio proigrati Rukavinu.

1' Utakmica je počela. Poljud je prepun, a preko istočne tribine odmah je izložena ogromna koreografija kako Splićani to inače rade kada su velike utakmice.

Očekujemo početak prvog dijela...

Sastavi

Hajduk: Subašić, Milićević, Ah. Sharbini, Andrić, Tomasov, Luštica, Vuković, Brkljača, Maloča, Lima, An. Sharbini

Dinamo: Kelava, Ibanez, Šimunić, Leko, Sammir, Cufre, Badelj, Beqiraj, Vida, Tonel, Rukavina

Sudac: Ivan Bebek

Ključne riječi

Komentara 180

OB
-obrisani-
23:20 10.09.2011.

@Travis--- Pa i da izgubimo ,nije sramota,btw... dolazi nam A postava Reala,a ne ko na >P

KA
kajinx
21:49 10.09.2011.

Jako dobro: ...srbočetničkojugounitarističkomasonskoliberalnofašističkobjeloruskomoldovskoaustralskojudeoislamskohrvatska...

FV
fck vl
22:47 10.09.2011.

Marsovac, što se ljutiš? I Kerumov ćaća je navijao za Želju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije