Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMA SE ZA NOVE IZAZOVE

Anderson Silva saznao svoju kaznu, otkriveno kada se može vratiti borbama

Anderson Silva, Michael Bisping
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.07.2018.
u 12:11

Anderson se u svakom slučaju namjerava još boriti, no ne možemo znati je li u pitanju UFC ili će pokušati dogovoriti svoju davnu želju, odnosno boksački meč protiv Roya Jonesa Jr.-a.

Sjajne vijesti za sve fanove Andersona Silva, ali naravno i za samog “Spidera”. Po mnogima najbolji MMA borac u povijesti saznao je kakva mu je kazna od USADA-e za pad na doping testu, a ona je takva da se u kavez može vratiti već za tri mjeseca, ukoliko to želi, piše Fightsite.

Silva je pozitivan rezultat testa dobio u studenom prošle godine, kada se pripremao za borbu protiv Kelvina Gasteluma u Kini. U pitanju je bio uzorak uzet 26. listopada, a Silva je pao na methyltestosterone i neimenovani diuretik. Odmah nakon tog nalaza, Silva je rekao kako se namjerava obraniti te da ništa nije uzeo svjesno i namjerno.

- Možda su suplementi koje koristim kontaminirana, nisam siguran, moram čekati. Ukoliko sam uzeo steroide, to bi značilo da sam glup. A nisam, jer sam previše star. Ja nisam na početku moje karijere, ja je završavam - rekao je tim putem Silva, a na kraju se dokazalo upravo to što govori. USADA je otkrila kako su se ilegalne supstance nalazile u suplementu.

Jučer je konačno riješeno sve po tom pitanju i USADA je zbog svih olakotnih okolnosti Silvi iznijela kaznu u obliku suspenzije u trajanju od godinu dana. Ona je reaktivna na datum kada je uzorak uzet, odnosno 26. listopada prošle godine, što bi značilo da je 26. listopada ove godine datum od kojeg 43-godišnji Silva ponovno može ući u ring ili kavez.

- Sretan sam, prošlih devet mjeseci bilo je izuzetno teško. Osjećao sam se kao da moja karijera umire, a da mi je budućnost upitna. U srcu sam znao da nisam napravio ništa krivo i surađivao sam s USADA-om tijekom cijelog procesa, s ciljem da to dokažem. Danas mi se obnovila energija, moja ostavština je vraćena. Mogu se fokusirati na povratak u ring, ali i na iduće poglavlje svog života, nakon što se prestanem boriti - rekao je Silva medijima koji su ga zatražili komentar.

Anderson se u svakom slučaju namjerava još boriti, no ne možemo znati je li u pitanju UFC ili će pokušati dogovoriti svoju davnu želju, odnosno boksački meč protiv Roya Jonesa Jr.-a. Silva je svakako jedan od najvećih MMA boraca ikad. Bio je Shooto i Cage Rage prvak te je nastupao u Prideu, no najveće uspjehe napravio je u UFC-u. U oktogonu je upisao 17 pobjeda i 4 poraza, a njegov niz od 16 pobjeda i dalje je najveći u povijesti UFC-a, dok je niz od deset obrana naslova tek prošle godine nadmašio Demetrious Johnson. U svom posljednjem nastupu, kojeg je održao početkom prošle godine, savladao je Dereka Brunsona, čime je prekinuo niz od četiri poraza.

Što se tiče dopinga, Silvi ovo ipak nije bio prvi prekršaj, budući da je jednu suspenziju već imao 2015. godine, nakon borbe protiv Nicka Diaza, kada je pao na drostanolone i androsterone. Tada je također bio suspendiran na godinu dana, ali i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 380.000 dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije