Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEKA Predsjednik Ivan Vanja Frančišković zadovoljan polusezonom

Anas Sharbini će otići kada to bude najbolje za njega i za klub

09.12.2008.
u 19:13

Ivan Vanja Frančišković, predsjednik riječkog nogometnog prvoligaša, bio je vrlo zadovoljan nakon nedjeljne utakmice. Riječani su pobijedili Cibaliju i jesenski su dio prvenstva završili na petom mjestu prvenstvene ljestvice.

Proljeće će biti bolje
- Vrlo sam zadovoljan s obzirom na događanja. Došlo je puno novih igrača, trebalo je vremena za uigravanje, čak i u posljednjoj utakmici vidjelo se da se momčad još traži. Pobjeda nad Cibalijom bila je imperativ, igrači su igrali na teškom terenu, nisu previše riskirali i mislim da je peto mjesto u ovim trenucima maksimum koji se mogao očekivati od ove momčadi. Proljeće će biti sigurno bolje, ali molim za strpljenje. Najavili smo da će igrati mlađi igrači, stvaramo momčad na duži rok i počeci su najteži. Naš je cilj uvijek plasman u Europu, i to se očekuje od momčadi na proljeće, bez obzira na turbulencije, misli predsjednik Frančišković.

O pojačanjima razmišlja trener i sportski direktor Robert Rubčić, koji je svjestan da, ako želi napredak, mora dovesti barem dvojicu kvalitetnih igrača.

- Ako bude trebalo nekoga dovesti, to ćemo i učiniti, ali samo provjerene igrače. Mi spadamo među klubove s visokim budžetom, i rezultati moraju biti vrhunski. Jednako tako, o mogućim odlascima odlučivat će struka, ja se neću miješati. Tražit će se druga rješenja, ali nećemo puno lutati, želimo da igra što više naših igrača. Kostur momčadi iz riječkog bazena već postoji, kaže Frančišković.

Povratak Radomira Đalovića i prodaja Anasa Sharbinija nezaobilazna su tema na Kantridi, izgleda kao da riječka uprava ne pokazuje preveliku želju. Upitno je i pod kojim uvjetima Đalović može, i može li uopće, doći. Predsjednik Rijeke kaže da i u tom slučaju Rubčić ima odriješene ruke. - Anas će biti prodan kada bude najbolje za njega i za klub, želimo kompromis na obostrano zadovoljstvo. Nije isključeno da to bude i ove zime, kaže Frančišković.

I sport u recesiji
Rubčić obnaša dužnost i trenera i sportskog direktora, no na Kantridi ne odustaju od potrage za sportskim direktorom.

- Osoba se traži, ali prije konačnog rješenja dobro ćemo razmisliti. Mi moramo biti svjesni da ulazimo u recesiju, koja se u sportu već i osjeća, to će tražiti racionalizacije i rezerve u postojećem kadru i mogućnostima. Rubčić ima potporu kompletne uprave, i on je rješenje za duži rok, poručio je predsjednik Frančišković.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije