Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz u finalu

Ana Konjuh: Nije loše za početak sezone

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
08.01.2017.
u 08:03

Dubrovčanka u finalu nije pružila igru iz prijašnjih mečeva. Naprosto nije mogla pratiti ritam razigrane i za nadmetanje raspoložene Lauren, vidjelo se to od samog početka

Za 23-godišnju omanju Amerikanku Lauren Davis bila je to treća sreća. U Aucklandu na Novom Zelandu igrala je treći WTA finale u karijeri i napokon osvojila prvi naslov. Na našu veliku žalost, jer s druge strane mreže bila je naša 19-godišnja teniska nada Ana Konjuh, koja je lovila svoju drugu WTA krunu.

No Dubrovčanka u finalu nije pružila igru iz prijašnjih mečeva. Naprosto nije mogla pratiti ritam razigrane i za nadmetanje raspoložene Lauren, vidjelo se to od samog početka.

Prpić ima iskustvo

Naša najbolja tenisačica puno je griješila, servis je nije služio. Napravila je čak i pet dvostrukih pogrešaka pri serviranju, često na break-loptama i na kraju izgubila s 3:6, 1:6, nakon sat i 13 minuta igre. Nottingham iz 2015. godine zasad ostaje njezin jedini osvojeni turnir.

– Naravno da sam razočarana porazom u finalu, nije završilo onako kako sam željela, ali ovo nije loš početak sezone. Čestitam Lauren koja je igrala nevjerojatno i svaku je loptu poslala baš tamo kamo je trebalo, tako da nisam imala neke velike izglede – izjavila je Ana Konjuh nakon meča u kojem je drugi put poražena od Davis (i prvi je put to bilo na turniru u Aucklandu, prije tri godine).

Amerikanka je u ovom trenutku 61. na WTA listi, ali vrijedi više, već u ponedjeljak bit će 46. igračica svijeta. Na njezinu se licu jasno vidjela sreća i – veliko olakšanje.

– Osjećaj je sjajan, gotovo nestvaran. Čekala sam na ovaj trenutak nekoliko godina. Dva prošlogodišnja poraza u finalima (u Washingtonu i Quebecu, op. a.) bila su obeshrabrujuća i frustrirajuća. No dočekala sam treću sreću – kazala je ushićena Amerikanka.

Kad se sve zbroji, bio je to doista dobar Anin ulazak u sezonu od koje očekuje da je pogura među 20 najboljih tenisačica na svijetu kao i potvrda odlične suradnje s novim trenerom, našim prekaljenim teniskim magom Goranom Prpićem. A turnir u Aucklandu uopće nije bio loš (iako nevelikog nagradnog fonda od 226.750 USD), podsjetimo samo da su prve dvije nositeljice bile sestre Williams, Serena i Venus.

Ana je sljedeći tjedan trebala nastupiti na turniru u Hobartu na Tasmaniji, u prvom kolu morala bi se opet sučeliti s Njemicom Julijom Georges, ali Dubrovčanka je otkazala nastup. Službeno zbog ozljede stopala, ali zapravo više iz želje da se odmori i što bolje pripremi za prvi Grand Slam turnir sezone Australian Open koji počinje 16. siječnja i od kojega puno očekuje.

Ana bi ondje prvi put u karijeri mogla biti među nositeljicama. Jer u ponedjeljak će biti 36. na svijetu, a nastup u Melbourneu već su otkazale Kvitova, Azarjenka i Keys. Otkaza će zasigurno biti još...

Vekić i Fett za glavni turnir

A u glavnom ždrijebu Hobarta mogla bi se naći 20-godišnja Zagrepčanka Jana Fett koja je jučer prošla i drugu prepreku u kvalifikacijama. Sa 6:3, 6:3 pobijedila je 198 mjesta bolje plasiranu Španjolku Silviju Soler Espinozu. Kako je bilo puno otkaza, u glavni će turnir jamačno ući i nekoliko sretnih gubitnica.

Blizu glavnog turnira u Sydneyu je Osječanka Donna Vekić, ona je u drugom kolu nadjačala Amerikanku Vaniju King, 77. igračicu svijeta, sa 6:2, 2:6, 7:5. Mirjana Lučić-Baroni poražena je od Ukrajinke Katerine Bondarenko (68.) sa 6:3, 3:6, 3:6.

Komentara 3

IB
ibiza
22:47 08.01.2017.

lipa cura

DU
Deleted user
11:24 08.01.2017.

Naša 19-godišnja teniska nada Ana Konjuh nije ulovila svoju drugu WTA krunu, ali sigurno nas nije iznevjerila na putu ka 20 najboljih tenisačica na svijetu. Bice jos finala i titula. Vec se veselimo njenom nastupu na Australian Openu, gdje bi po prvi put u karijeri mogla biti među nositeljicama.

1K
100%kaj
11:29 09.01.2017.

Jedva čekamo da vidimo šta je Prpić pripremio za Australian Open!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije