Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA turnir u Guangzhou

Ana Konjuh izgubila od Jelene Janković i ostala bez finala

Ana Konjuh
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.09.2016.
u 12:29

Ovo je bio drugi susret između naše tenisačice, 54,. na WTA ljestvici i 31-godišnje Janković, 37. tenisačice svijeta, i druga pobjeda Srpkinje

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se plasirala u finale teniskog WTA turnira u Guangzhou nakon što je u petak u polufinalu bolja od nje bila Srpkinja Jelena Janković sa 7:5, 7:6(7) nakon sat vremena i 45 minuta igre.

U prvom setu je Janković prvi put uzela servis našoj tenisačici za vodstvo od 3:1, a Konjuh je nakon toga, kod 4:2, propustila priliku vratiti servis.

Međutim ipak uspijeva kasnije, Janković propušta tri set lopte i Konjuh je stiže na 5:5. Kod rezultata 6:5 za Srpkinju, Konjuh radi dvije dvostruke pogreške i Janković, nekada prva tensačica svijeta, prvi set dobiva sa 7:5. 

Odmah na otvaranju drugog seta, Konjuh je napravila 'break'. Vrlo brzo je opet uzela servis srpskoj tenisačici i povećala prednost na 4:1.

Konjuh je čak imala priliku servirati za set, ali je Janković vratila oba servisa i izjednačila na  na 5:5. Srpska tenisačica tada dobija svoj set i dolazi u vodstvo od 6:5, ali nakon toga 18-godišnja Dubrovkinja ipak uspijeva izboriti 'tie break'.

Iako je Janković povela sa 3:0 na početku 'tie breaka', naša tenisačica osvaja pet poena u nizu i dolazi u vodstvo od 5:3. No, tada opet dolazi do pada koncentracije kod Konjuh,, Janković izjednačava i na kraju dobija i drugi set.

Konjuh je imala realizaciju prvog servisa 43 posto i napravila je šest dvostrukih grešaka, dok je Janković imala 61 posto. Naša je tenisačica osvojila 75, a Janković 79 od ukupno 154 poena.     

Ovo je bio drugi susret između naše tenisačice, 54,. na WTA ljestvici i 31-godišnje Janković, 37. tenisačice svijeta, i druga pobjeda Srpkinje. 

Komentara 1

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:42 23.09.2016.

Konjuh igra tenis kao i Mirjana Lucic. Udri po lopti pa sta bude. Prozent-Tennis, kako Nijemci kazu za takticki pristup poenu, kod nje je nepoznanica. U tie-break-u, Jankovic ima drugi servis i match loptu a Konjuh svom snagom zapuca loptu u out. Nije mi jasno sta radi trener? Osim toga se jako lose krece i ne zeli loptice istrcavti, da bi ih mogla kontrolirano udariti a nije visoka kao Sharapova ili Pliskova, pa nebi smjela imati problema s motorikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije