Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRENIJELI BROJNI MEDIJI

Amerikanci su objavili senzacionalne vijesti o Luki Modriću, ali ovo je prava istina

Moskva: Luka Modrić najbolji igrač Svjetskog prvenstva, Mbappe najbolji mladi igrač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
26.10.2022.
u 13:29

Modrić nikada u predvečerje SP-a ne bi sebe gurao u prvi plan nauštrb reprezentacije...

I tako, tresla se brda, web-portali vrištali su od senzacije, padali su serveri, a od prave, vjerodostojne novinske vijesti ni – v! Kladioničkom terminologijom, nula ko kuća! Nulu si je čak priskrbio i famozni američki ESPN, čiju su “senzaciju” o Modrićevu oproštaju od reprezentacije preksinoć citirali svi, budući da bi se pažljivijim i strpljivijim iščitavanjem sadržaja tog materijala s lakoćom moglo zaključiti da je posrijedi fake news, fino upakirana podvala, odnosno Modrićeva hipoteza još iz jeseni 2021. godine, o tome kako mu je “Katar vjerojatno posljednje veliko natjecanje”.

A što je onda istina o Modrićevu oproštaju? Isto ono što kapetan u eter odašilje mjesecima, pa i još ne tako davno u rujnu. Tada se na zafrkantsku opasku dr. Bahtijarevića kako “Luka ostaje u reprezentaciji do Eura” Modrić osvrnuo kazavši da “ima trenutačno još važnijih stvari, ove dvije preostale utakmice u Ligi nacija i pokušaj da se plasiramo na završni turnir, Svjetsko prvenstvo u Kataru, a onda ćemo vidjeti. Shodno tome donijet ću odluku sa sebi najbližim ljudima, s izbornikom, sa Savezom....”

Sve je bolji i bolji

U međuvremenu se Hrvatska predvođena Modrićem plasirala na završni turnir Lige nacija, a dan nakon pobjede nad Austrijom u Beču, 26. rujna 2022., izbornik Zlatko Dalić u velikom intervjuu Večernjem listu govorio je i o Modriću. Očekujete li Modrića u reprezentaciji i nakon Svjetskog prventva, u kvalifikacijama za Euro i na završnom turniru Lige nacija, pitali smo izbornika.

– Po meni, to bi bio normalan slijed. Da igra Svjetsko, da igra kvalifikacije u ožujku te završnicu Lige nacija. Ali, naravno, sve je na Luki, koji će nakon Svjetskog prvenstva vidjeti što i kako dalje. Ja bih volio i želio, kao i svi mi da on ostane, jer Luka igra možda i najbolji nogomet u svojoj karijeri. Sve je bolji i bolji – izjavio je tada Dalić i nagovijestio zapravo ono što svi priželjkujemo.

A to je da Luka Modrić ostane, predvodi Hrvatsku i nastavi rušiti rekorde u njezinu dresu.

Koliko je to realno, u ovom trenutku teško je predvidjeti. Tko zna, možda Luka bude razočaran nastupom Hrvatske na SP-u, pa se doista odluči umiroviti. A možda Hrvatska u prosincu u Dohi postane svjetski prvak pa Luka zaključi da je “ostvario svoj vrhunac i kako je upravo sada pravo vrijeme za oproštaj”. Sve opcije su, dakle, otvorene, osim jedne: da Luka Modrić manje od mjesec dana prije početka Svjetskog prvenstva izjavi da se nakon Katara oprašta od reprezentacije! I to izjavi nekome u inozemstvu, a ne kaže ništa o tome ni Daliću, ni Kustiću, ni suigračima.

Kava s Rebićem

To naprosto nije njegov stil i njegov način razmišljanja – gurati se u prvi plan i nametati u javni prostor da se u predvečerje tako velikoga, važnoga događaja umjesto o hrvatskoj reprezentaciji govori, piše i priča samo o jednome igraču, pa bio on i takva veličina kao Modrić. Zvuči otrcano, ali Luka se oduvijek držao one da “nitko nije veći od reprezentacije”, pa ni Zlatna lopta. Koja je u reprezentaciji od 2006. godine, iza koje su 154 nastupa i 23 pogotka za vatrene, sedam velikih natjecanja...

Hrvatski nogometni savez će u ponedjeljak, 31. listopada, putem svoje web-stranice objaviti širi Dalićev popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru. To maštovitim web-majstorima daje sasvim dovoljno manevarskog prostora i vremena za nove “ekskluzive”. Tako se nemojte iznenaditi ako ovih dana negdje pročitate da je Ivan Rakitić na svome Instagramu objavio svoju fotografiju kako ljubi hrvatski dres s potpisom – “Povratak”, a onda objavu nakon 15 minuta obrisao i tako zagolicao maštu. Ili kako je izbornik Zlatko Dalić za vrijeme Milanova boravka u Zagrebu u tajnosti popio kavicu s Antom Rebićem, izgladio sve nesporazume i u ponedjeljak će ga uvrstiti na popis.

Dovoljno vam je samo malo novinarske mašte i kreativnosti, prilagođene trenutku velike napetosti i iščekivanja, i vaša će vijest začas postati “prijelomna”. Prenijet će je bez temeljite provjere svi news-portali, uz neizostavan dodatak “uskoro opširnije...” a velika je čak šansa vas ugledna TV kuća počasti gostovanjem u otvorenim minutama svojih večernjih vijesti...

Kad smo već kod konačnoga popisa za Katar, imena tih 26-orice objavit će osobno izbornik Dalić na press-konferenciji 9. studenoga, a pet dana kasnije reprezentacija će se okupiti u Zagrebu.

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Cristiana Ronalda

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
16:14 26.10.2022.

pa realno, 95% vijesti o transferima je izmišljotina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije